Patru ținute de iarnă pentru patru tipuri de încălțăminte

Sper că te-ai pregătit corespunzător pentru iarnă. Cum cu ce? Cu bocanci, ghete sau cizme. Nu de alta, dar așa cum am mai spus-o în repetate rânduri, frigul de la extremități începe. Deci dacă te încăpățânezi să porți în continuare pantofi sport sau teniși, nu te mira că îți este frig, deși ai pe tine cinci straturi de haine.

Anul trecut pe vremea asta îți prezentam opțiunile pe care le ai în materie de încălțăminte de iarnă, iar acum a venit timpul să-ți dau câteva idei de ținute. Nu de alta, dar fiecare model în parte se potrivește câte unui stil vestimentar, iar proprietățile lor diferă într-o oarecare măsură. În cele ce urmează îți voi prezenta patru moduri de-a purta încălțămintea potrivită pentru iarnă, în câteva combinații diferite. Folosește-le pe acestea, inspiră-te, adaptează-le stilului tău și asigură-ți o iarnă cu stil. 

Bocancii Timberland

ținute de iarnă

Există o mulțime de branduri care fac încălțări asemănătoare cu acestea, dar fără îndoială Timberland sunt cele mai bune și cele mai cunoscute, rezistența și versatilitatea fiind cele două calități principale. Aceștia au fost gândiți inițial pentru muncitorii din construcții și mine, de aceea au o rezistență sporită și sunt bine construiți astfel încât să nu devină incomozi după mai multe ore de purtare. Deși se potrivesc foarte bine ținutelor casual, ei pot fi de asemenea purtați și pentru un aspect smart-casual. Adică poți adăuga o cămașă, un pantalon chinos și chiar o cravată scurtă. Deși sunt foarte versatili, nu îi asocia niciodată cu un costum elegant. Există alte opțiuni mult mai potrivite. Bocancii Timberland se potrivesc de minune cu jeanșii prespălați, dar și cu cei albastru clasic, un tricou simplu, un cardigan pufos și/sau un palton din lână sau stofă, după preferințe. Un aspect foarte important! Poată întotdeauna șosete înalte, mai sus de gleznă pentru a nu te roade materialul bocancilor.

Ghetele

ținute de iarnă

Sunt cu siguranță cel mai agreat model când vine vorba de încălțăminte de iarnă. De la cele simple, care acoperă glezna, îmblănite și până la cele peste gleză de combat, ghetele pot fi asortate mai multor tipuri de ținute. Avantajul major al acestui tip de încălțăminte este că sunt foarte comode și fac față foarte bine uzurii din timpul iernii. Dacă ești foarte friguros, ori ai probleme cu circulația și picioarele tale sunt veșnic reci, o pereche de ghete îmblănite îți vor fi de mare folos. La fel ca în cazul bocancilor, și ghetele pot fi asortate ușor mai multor tipuri de ținute, mai puțin cele elegante sau sport. Ți-aș mai recomanda să nu bagi pantalonii în ghete și să nu lași desfăcute șireturile.

Sneakers

Bocancii, ghetele și botinele sunt pentru cei care preferă ținutele casual și smart casual. Ba chiar sunt mai potriviți pentru mers la birou și oferă în general o tentă ceva mai elegantă comparativ cu pantofii sport înalți (sneakers). Aceștia din urmă sunt preferații adolescenților și tinerilor, dar și celor care preferă ținutele mai sport. Sunt într-adevăr foarte comozi, rezistenți și oferă o priză foarte bună articulației piciorului. Adaugă în combinație o jachetă bomber, o pereche de pantaloni joggers și gata ținuta. De asemenea, acest tip de încălțăminte se poate asorta și celor cu influențe rock, grunge, sport dar și celor casual. Dacă vrei o abordare mai serioasă și să te detașezi de stilul adolescenților, poți încerca să asortezi cu un palton simplu, ori cu o jachetă matlasată.

Cizmele de motociclist

După cum le spune și numele, acest tip de încălțăminte sunt preferatele adepților de adrenalină pe două roți. Chiar dacă deții sau nu o motocicletă, o pereche de cizme de motociclist reprezintă o alegere bună pentru tine. Pot fi recunoscute ușor după multitudinea de catarame și după forma tocului mai pronunțată. Cele mai populare sunt desigur cele negre din piele, iar avantajul major al acestui model este că sunt foarte rezistente și izolează perfect împotriva frigului și umezelii. Pentru un look autentic de motociclist folosește piele. Multă piele. Jachete, pantaloni, chiar și tricouri, iar pentru a-ți completa ținuta adaugă o eșarfă negră, lanțuri și chiar o pălărie.