Timpul e dușmanul relațiilor

ROBERT MOORE - CC BY 2.0

Doar când nu știi ce să faci cu el. Mulți își fac un Excel ca să-și administreze banii. Mai puțini știu să-și administreze timpul. Așa se face că ți se părea că totul era bine între voi acum un an deși nimic nu s-a schimbat, doar faci și acum aceleași lucruri.

To cut the story short… tocmai pentru că nu s-a schimbat nimic s-a schimbat totul. Uneori bărbatul are impresia că petrece timp cu femeia lui când se uită împreună la un film dat jos de pe torenți. Că doar nu o să mai dea bani pe un bilet la film. La fel și ea, crede că e foarte sexy în pijamalele alea care s-au cam lăsat. Că doar e răcoare în casă și știe foarte bine ce are pe sub tricou.

Zilele, situațiile, ei doi, totul se repetă. E ca și cînd mănânci la același restaurant meniul zilei care nu se schimbă de doi ani. Timpul NU e dușmanul relațiilor și e în mare măsură aliatul nostru, al bărbaților. Noi suntem aventuroșii, ele caută siguranța. Chiar și cele care par nebune și nestăpânite. Așa că o femeie care știe că se poate baza pe tine va pleca foarte greu. Pentru femei noul are putere de atracție, dar nu are credibilitate. Culmea! Dacă faci mereu din timpul vostru altceva s-ar putea să descoperi că nici nu mai știi pentru cine o faci. Pentru tine sau pentru ea. Vei descoperi că ești un mic LIDER, într-o țară mică formată din doi oameni. Sau trei. Dacă ai curaj și faci și al doilea copil, din patru.

Mulți bărbați spun că le e dor să facă și în relație ce făceau când erau burlaci. Cu excepția sexului întâmplător s-ar putea să te surprindă câte lucruri poți să faci încă și atunci când ești căsătorit de 20 de ani. Și multe din lucrurile astea poți să le faci cu ea.

Pentru cele “de băieți” o să-ți vând pontul meu: O invit mereu să meargă cu mine. Nu o face niciodată. Ce e amuzant însă e că atunci când băiețismele sunt mișto și mergem la karting sau pe munte sau mixez într-un depozit de băuturi cu platanele puse pe paleți sau zbor la o lansare de mașină la Barcelona, ea, chiar dacă rămâne acasă, privește totul cu un soi de plăcere. Ca o Penelopă care îl așteptă pe Ulise de la război.

Să fim sinceri. Când trei femei strânse la un pahar se întreabă una pe alta: “Și unde zici că e al tău?” Una e să răspundă: “La supermarket, i-am dat listă” și alta e “În Retezat, tocmai mi-a trimis pe Whatsapp o poză cu prietenii. Au urcat 6 ore!”

Ea știe că un bărbat pe care trebuie să-l păzești nu înseamnă nimic. Tu trebuie să înveți asta ”the hard way”. Încercare și eroare. Timp pentru tine, timp pentru ea, timp pentru voi. Dar mereu altfel.

Oamenilor fără imaginație nu li se deschide lumea. Ei își trăiesc toată viața pe o stradă.