Dacă zilele trecute îți recomandam ce elemente vestimentare să-ți cumperi pentru un refresh, dar și ce încălțăminte și culori sunt în tendințe în această primăvară, acum a venit timpul să le punem cap la cap. Tricouri simple, alături de pantaloni sport și jachete largi sau, de ce nu, cămăși simple, bluze de trening lângă jeanși prespălați și pantofi de alergare.

Ai la dispoziție o grămadă de astfel de combinații, trebuie doar să îți lași imaginația să se joace cu ținutele tale. De la tricouri la jachete din denim, pantofi casual și sport, de la eșarfe colorate la pălării de paie. Toate aceste elemente, plus multe altele, te ajută să-ți compui ținute creative și interesante. Lasă de-o parte orice fel de preconcepții legate de modă, nu-ți pune limite și joacă-te cu asocierile.

În această idee, m-am gândit să-ți compun câteva ținute care sper să te inspire în alegerea unor combinații de materiale și asociere de stiluri. Primăvara aceasta se poartă stilul minimalist alături de cel sport. O combinație pe cât de neobișnuită, pe atât de interesantă.

Ținute casual

Mai simplu spus, combinații pentru fiecare zi. Aici ai liber la imaginație. Eu mi-am început primăvara cu o idee simplă: vreau să port jeanși negri, tricouri simple, iar elementele centrale să fie pantofii sport, jachetele și ceva accesorii. Îmi este foarte simplu să-mi compun ținute plecând de la o bază alb-negru și să mă joc apoi cu diferite culori. Dacă vrei să-mi furi rețeta, îți recomand să-ți achiziționezi câteva perechi de jeani simpli. Fie că alegi unii negri sau unii clasici, investețe în perechi de calitate. Când spun calitate, nu spun neapărat scumpi. Trebuie să fie în primul rând dintr-un material rezistent și după o zi de purtare să nu își schimbe forma dramatic.

În plus, dacă alegi să porți pantaloni negri, nu-i spăla prea des. Ți-am mai spus în nenumărate rânduri că jeanșii trebuie spălați doar atunci când se murdăresc. Altfel, riști să deteriorezi materialul. Dacă vrei să le păstrezi culoarea intensă mai mult timp poți folosi unele șervețele speciale pentru hainele negre. Acestea conțin picment negru care atunci când este pus în cuva mașinii de spălat reîmprospătează culoarea hainelor. De asemenea, tricourile trebuie să fie și ele de foarte bună calitate. Eu m-am convins de asta din momentul în care am investit în unele tricouri câteva sute de lei. Diferențele sunt notabile și îți mărturisesc că nu m-aș mai întoarce la cele de 30-50 de lei. În primul rând, cele de calitate arată bine și după cinci-zece spălări, nu se deformează croiala, iar de multe ori nici nu au nevoie prea mult cu călcatul.

Ținute sport

Poți pleca de la aceeași bază de la combinațiile casual, dar să înlocuiești jachetele cu bluze de trening, jeanșii cu pantaloni joggers și să elimini din accesorii. Dacă ținutele casual sunt despre lejeritate, cele sport sunt chiar mai mult decât atât. Unde mai pui că, dacă ești pasionat de sport și practici des îți va fi chiar mai simplu. Deși nu recomand hainele brand-uite, tricourile și jachetele de inspirație retro cu logo-ul la vedere sunt la mare căutare. Poți chiar să arunci un ochi pe la second-hand-urile nou deschise prin tot Bucureștiul. Sunt mega cool produsele pe care le aduc, iar mulți dintre ei au și conturi de social media unde poți vedea ce stocuri au. Pe această cale îți spun că urmează să dau o fugă, în perioda următoare, prin cele mai cool SH din Capitală în căutarea de produse interesante și cu potențial.

Ținute casual-elegante

Printre ținute lejere, ieșiri la grădini de vară și seri petrecute pe la terase, se mai ivesc și unele evenimente care impun o anumită ținută. De asemenea, sunt mulți cei pentru care nu există anotimp sau eveniment pentru a nu fi elegant. Sacouri de in, pantaloni chinos, cămăși colorate, cravate împletite, pantofi Oxford și Loafer. Toate redevin pionul central al ținutelor de primăvară. Folosește-te de culori și texturi pentru a-ți adapta stilul la temperaturile de afară, dar și la explozia de culoare din natură. Joacă-te cu multe culori și texturi și combină-le în cât mai multe moduri.

Chiar dacă nu mă simt cel mai comod într-un sacou, nu pot să nu recunosc că un sacou bleu ciel de in, alături de pantaloni din același material și pantofi Loafer, nu reprezintă o idee bună. Cu siguranță inul va fi vedetă și vara aceasta, așa că poți fura de pe acum startul.

You Might Also Like

4 Comments

  1. 1

    Agree to disagree? Sa imbracam barbatii cu jeansi skinny rupti si adidasi in 5 culori… Poate o combinatie ok pentru cei de 15 ani, dar nici atunci…. :( Ne-ati cam dezamagit aici.

    • 2

      Cred că te referi mai mult la pantaloni superskinny cu care nici eu nu sunt de acrod. În schimb, cei skinny sau slim sunt o idee bună, atâta timp cât ai un picior bine proporționat. De asemenea pantofii sport în mai multe culori reprezintă un accent interesant pentru o ținută simplă. În plus, orice combinație poate fi adaptată unei vârste anume. De gustibus non disputandum. Toate cele bune!:)

  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.