Start la reducerile de iarnă!

Chiar din primele zile ale noului an în vitrinele magazinelor au început să fie afișate procente care mai de care mai mari, alături de invitații de-a le călca pragul pentru a descoperi cele mai mari și mai atractive reduceri. Spre deosebire de alți ani în care comercianții dădeau startul reducerilor la jumătatea lunii ianuarie, de doi-trei ani acestea încep chiar din primele zile de la intrarea în noul an. Deși ai crede că oamenii nu mai sunt dispuși să cheltuie bani imediat după decembrie în care se știe deja că se depășesc cu mult bugetele și planurile inițiale, ei bine lucrurile nu stau deloc așa. Mai exact, indiferent de cât de mult și-ar depăși bugetul, indiferent de cât de multe cadouri ar primi, când vine vorba de reduceri, fie ele și fictive, oamenii nu se pot abține. Să fim serioși! Pe toți ne atrag cuvinte precum SALE, REDUCERI, DISCOUNT% și așa mai departe. Chiar dacă în mod normal nu am da banii pe acel obiect nici dacă ar fi mai ieftin fără reducere, tot nu ne putem abține. Știi tu.. faptul că ai dat 100 de lei pe un lucru care în mod normal costa 200 de lei nu înseamnă că ai economisit 100 de lei, ci ai cheltuit 100. 

Însă, la urma urmei, deși produsele ajung să fie oricum vândute la prețuri foarte mici, iar contrar a ceea ce ai putea crede, magazinele nu ies în pierdere. Tu te alegi cu un produs pe care ți-l dorești, la un preț mult mai mic. Asta dacă îți planifici bine cheltuielile și nu cazi pradă instinctului de-a da fuga în primul mall imediat cum ai aflat de reduceri. Despre tactica mea de cumpărături ți-am vorbit de multe ori. O aplic în continuare și mă conving de fiecare dată că da, este o idee bună și merită aplicată. Așa cum spuneam, evită să mergi în primele zile de reduceri prin magazine, mai ales dacă știi că nu te poți abține și îți va sări portofelul din buzunar să cumpere ceva. Totuși, poți consulta lista de oferte pe internet, majoritatea magazinelor având afișate reducerile și online. Îți poți face un coș de cumpărături virtual în care poți de asemenea să urmărești și evoluția prețurilor. Apoi, dacă vrei să cumperi neapărat ceva, ori îți doreai de mult timp un produs și așteptai reducerile, mergi prin magazine și vezi cum sunt stocurile. Dacă pe raft într-un magazin mai sunt alte cinci-șase produse ca cel pe care-l vrei tu, poți fi cumva sigur că vei mai găsi și în alte magazine. În schimb, dacă este printre ultimele produse cumpră-l. Slabe șanse să-l mai găsești redus mai mult. 

Apoi eu priorititez cumpărăturile pe tipuri de produse. În nici un caz nu-mi cheltui banii din prima pe tricouri, fulare, mănuși și alte accesorii. În primul rând, acestea sunt ieftine și în restul anului, iar spre finalul reducerilor le poți cumpăra chiar mai ieftin. Să fim serioși, ce economie mare faci dacă-ți cumperi mănuși cu 50 de lei de la 100 de lei? Nu spun că nu sunt bani, însă i-aș cheltui altfel. Nu mai bine îți cumperi, să zicem, un palton redus de la 800-900 de lei la 300 de lei? Sau dacă ai mare noroc, chiar mai ieftin? Acestea fiind spuse, eu îmi canalizez banii pe produse care în general sunt scumpe, iar perioada reducerilor îmi permite să le iau mult mult mai ieftin. Urmează apoi produse pe care le vreau dar nu insist, iar dacă le găsesc reduse mult le cumpăr, și în ultimul rând chilipirurile. De exemplu, anul trecut mi-am cumpărat două paltoane, unul negru și unul camel, cu 79 de lei de la Zara. Ambele reduse de la 349 de lei. Evident, am avut un mare noroc. Însă, mi-am și ajutat norocul. Așa ajungem la ultimul sfat: mergi prin mai multe mall-uri, mai ales spre sfârșitul reducerilor. Cu siguranță mall-urile și magazinele mari, care au un trafic însemnat de persoane, au o marfă mai bună și mai multă. Însă, magazinele mai puțin populare rămân cu mai multe produse spre finalul reducerilor. Așa că, nu le ignora! S-ar putea să găsești unele comori!

Cum spuneam, reducerile au început deja atât în magazinele fizice cât și cele online. Și pentru că nu ți le pot recomanda pe toate și oricum mi-ar fi greu să aleg, m-am gândit că ar fi mai să-ți arăt ce produse mi-aș cumpăra eu.

Îmbrăcăminte exterioară

Jeans

Bluze și tricoturi

Încălțăminte

Concluzie

Așa cum spuneam, îți recomand să te axezi în prima parte a reducerilor pe produse mai scumpe, pe care le poți purta mai multe sezoane, iar apoi să te orientezi către accesorii și mofturi. Acum că ai văzut lista mea, tu ce produse interesante ai găsit? Lasă-mi un comentariu cu pontul tău să se bucure și alții de reduceri.