Spectacole online pentru care merită să treci peste “m-am săturat de teatru online.”

De un an încoace, teatrele au fost ba închise, ba deschise cu acces limitat, ba iar închise. 

Acei oameni minunați și spectacolele lor de teatru au făcut tot posibilul să își mențină publicul aproape. De cele mai multe ori, asta a însemnat spectacole online, fie înregistrate, fie live.

Nu-i de mirare, deci, că publicul a ajuns la o anumită sațietate în ce privește online-ul, devenind astfel mai selectivi în ce privește spectacolele pe care le văd.

Tom and Jerry 2.0 – trailer

Și noi suntem, și astfel, recomandările noastre pentru perioada următoare sunt alese cu grijă. 

Before Breakfast de Eugene O’Neill

1. Before Breakfast de Eugene O’Neill – unteatru – 29 martie

Before Breakfast spune povestea unei relații de cuplu care nu pare să funcționeze. La prima vedere, despre asta este spectacolul. După ce se termină și se așează în tine, îți dai seama că e despre tine și despre noi toți. În simplitatea lui, are o putere emoțională imensă, cei doi actori, Mihaela Trofimov și Richard Bovnoczki dedicându-se întru totul personajelor lor. 

Tom și Jerry 2.0 de Rick Cleveland

2. Tom și Jerry 2.0 – adaptare după “Jerry and Tom” de Rick Cleveland – scena-digitala.ro – disponibil acum

Spectacolul nu este un desen animat și nici un spectacol pentru copii. Este mai degrabă un film de acțiune, conform spuselor regizorului.

“Tom și Jerry 2.0” este regizat de Florin Piersic jr. și îi are în distribuție pe Marius Turdeanu, Ali Deac și Ioan Paraschiv. 

Florin Piersic Jr. este un nume important în film și teatru, spectacolele lui fiind de cele mai multe ori provocatoare, îndemnând la introspecție și la conversații nesfârșite. 

“Tom și Jerry 2.0” nu face excepție. 

Imagine din spectacolul “O zi de vară” de Sławomir Mrożek

 

3. O săptămână online alături de TNRS – 17-21 martie

Pe pagina Teatrului Național Radu Stanca puteți găsi informații despre un mini-turneu online, care durează de miercuri, 17 martie până duminică, 21 martie. Dintre cele 12 evenimente programate, sigur veți găsi ceva pe gustul vostru, Teatrul Radu Stanca din Sibiu fiind unul dintre cele mai valoroase teatre din România.

 

Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt

4. Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt – streamerse.net – 21 martie

Dramatizarea lui Chris Simion Mercurian după romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt a avut premiera în 2010 și s-a bucurat, în tot timpul acesta, de nenumărate aprecieri din partea publicului și a criticilor. Oana Pellea și Marius Manole oferă publicului intepretări magistrale ale personajelor, într-unul dintre acele rare spectacole despre care afirmația “trebuie să-l vezi” este adevărată.