Secretul seducției atunci când nu ești vreun mare arătos

Bărbatul trebuie să fie un pic mai frumos decât dracul, spune o veche vorbă românească. Proverbul ăsta demonstrează, pentru mine, cum româncele s-au resemnat primele că trebuie să aleagă, dintre toate, răul cel mai mic. Însă adevărul este că cei mai mulți bărbați de pe la noi nu arată ca Adonis, dar aproape toți au câte o iubită sau câte o nevastă. Uneori, și iubită, și nevastă. Cum fac ei, te întrebi, dacă nu-s doldora de fibră, așa cum scrie la manual? Îți explic eu imediat.

Mușchii sunt un atu pe orice bărbat, dar nicăieri nu scrie că pectoralii umflați și bicepșii flexați reprezintă condiția sine qua non ca să cucerești o tipă. Dovadă vie în acest sens mă pot da chiar pe mine însumi, multă vreme lipsit de trăsăturile fizice ale unui erou din povești, după care fetele suspină. Cu toate astea, atenția și iubirea fetelor m-au urmărit la fiecare pas.

Pentru un tip ieșit din formă, important este să-și pună în valoare celelalte calități pe care natura i le-a hărăzit sau pe care educația i le-a adăugat la portofoliu: inteligența, conversația, simțul umorului, poate și talentul de a fi un pic oportunist. E o cale care poate părea mai facilă în primă fază, dar vei vedea repede că e totuși nevoie de efort. Doar că din altă categorie.

Viața mi-a demonstrat că fetele trec repejor cu vederea kilogramele în plus, dacă știi să le cucerești din personalitate și comportament. Adaugă la șarmul natural (sau exersat) un pic de gust vestimentar și calea către dormitorul unei tipe îți este ca și deschisă. Iar la „gust vestimentar” ai putea lua în calcul, de exemplu, să eviți combinații de genul bocanci de munte asortați la blugi, un trening de firmă bine călcat și o geantă diplomat, blugi de rocker și pardesiu de polițist sub acoperire, port popular maramureșean și cască de motociclist. Astea-s chiar nașpa și, indiferent câtă glagorie și cultură se ascund în țeasta ta, nici o femeie nu o să fie curioasă să afle. Cu aceste gânduri în cap, nu uita să-ți populezi neuronii cu multe-multe cărți citite, ca să ai din ce scorni în orice moment al zilei o conversație cât de cât intelectuală. Fetelor le plac tipii doldora de carte.

Comportamentul elegant, matur și atent al unui bărbat este un alt afrodisiac pentru care femeile încă n-au născocit nici un antidot. Învață, deci, măcar cuprinsul cărții de bune maniere, deschide-i portiera la mașină domniței, ajut-o să-și dea jos haina și trage-i scaunul la restaurant, simulează cât poți de bine atenția atunci când îți povestește despre viața ei, mai mormăie câte un „Da, desigur” sau un „Oh, nu pot să cred” în timpul relatării și nu-ți desprinde privirea de la ea. Pentru puncte bonus, mai ales la primul contact cu tipa, fii foarte amabil și drăguț cu amicele ei, mai ales cu alea care nu-s tocmai femele alfa. La o asemenea priveliște, inima fetelor se topește precum un aisberg sub efectul încălzirii globale, iar în sufletul lor încep să răsară ghiocei ce poartă pe petale numele viitorilor voștri copii. Această metodă are ca prim neajuns faptul că trebuie aplicată doar în locuri prielnice discuțiilor. Într-un club unde urlă ciocanele alea pneumatice pe care noua generație le numește impropriu „muzică”, ești invizibil dacă nu te-ajută fizicul.

O altă soluție la îndemână este să-ți desenezi un tatuaj. Ieftin și rapid. În funcție de grupul-țintă unde plănuiești să vânezi iubire, trebuie să adaptezi și tema desenului care-ți va colora pielea. Pentru hipsterițe, ar merge oricând ceva mistic, cu aluzii la natură, o chestie abstractă care să simbolizeze, inevitabil, ciclul viață-moarte. Rockerițele se cuceresc „by default” cu cranii, șobolani, cruci întoarse, pentagrame și alte asemenea monstruozități satanice. Te așteaptă și mai mult succes dacă-ți asortezi tatuajele cu niște plete sau măcar cu o frizură îndrăzneață.

Atunci când fizicul, conversația, iubirea de lectură și cheful de ascultat povești femeiești nu te ajută, mai ai la dispoziție o variantă, ce-i drept cam riscantă pentru existența ta. Dar ce înseamnă această existență, dacă nu este încununată de victorii pe frontul iubirii? Așadar, ultima speranță este să-ți iei un motor sau să te apuci de niscaiva sporturi extreme. Pardon, glumeam! Sporturi extreme? Tu nu te încumeți nici măcar să mergi la sală, ce zic eu aici? OK, ia-ți deci un motor, că se asortează bine cu pletele și cu tatuajele pe care bănuiesc că deja ți le imaginezi. Implică-te în acțiuni sociale împreună cu gașca ta de motocicliști: du cadouri la orfelinate, adună pisicuțe maltratate și plasează-le la familii adoptive, trage hora mare pe motoare ca să strângi bani pentru un cămin de bătrâni. Toate astea-s acțiuni onorabile, care proiectează în ochii femeilor o imagine de rebel nedomesticit, cu asperități pe la colțuri, dar cu o inimă de aur. Punct ochit, punct lovit! Și, dacă tot nu te caracterizează conversația spumoasă, îți vând un ultim pont. În loc să discuți chestii grele cu tipa, dă-i să asculte melodiile tale preferate, una câte una, sub clar de lună, sprijiniți de motocicletă, în timp ce tu privești misterios și tăcut în zare, oftezi și-o strângi în brațe. Da, victorie!

Viața m-a făcut să testez personal cam toate aceste șiretlicuri bărbătești de cucerit femei frumoase, indiferent de propriul meu aspect. Și, cam de fiecare dată, am mai tras câte o linie pe răboj. Iar succesul meu la tipe în ciuda tuturor premiselor fizice reprezintă, în opinia mea, un compliment la adresa tuturor fetelor pe care le-am strâns în brațe. Ele au demonstrat că, în fond, pun mai mult preț pe intelect, umor și caracter decât pe chestiuni frivole ca efemerul aspect fizic. Tu când ai făcut același lucru pentru o fată?