Scule și accesorii pentru mașini. Listă de cumpărături

Ți-ar plăcea să meșterești? Ai nevoie să pitești un cablu prin spatele bordului? Atârnă câteva fire din tapițerie și vrei să repari? Cei de la vulcanizare strâng prea tare roata, de fiecare dată? Iată o listă de scule și accesorii pentru mașină, care-ți pot face viața mai ușoară. În mod ciudat, și eu am ignorat mult timp să-mi cumpăr scule, dar din clipa în care am început să merg la curse, mi-am dat seama că o trusă de scule Stanley sau o cheie dinamometrică nu strică pe la casa omului. Lista conține linkuri de afiliere. Tu nu plătești nimic în plus la prețul produsului.

 

Trusa tubulare profesionale + accesorii Stanley Maxi-Drive, 75 de piese, 1/2″, 1/4″, 3/8″ in sistem metric

Pentru 378 de lei primești destule. Da, nu sunt super-rezistente, că nu e trusă industrială, dar pentru reparații comune la mașini, ori prin casă o să reziste bine. Are și prelungitoare. Parte din accesorii pot fi montate și pe o bormașină electrică, dacă îți e greu cu crichet.

Kit pentru demontare ornamente si tapiterie auto Yato YT-0844

Nu folosi șurubelnița ca să scoți ornamentele din plastic de prin mașină. Există scule speciale pentru așa ceva iar cei de la YATO chiar au produse bune. Așa că, dacă vrei să ascunzi vreun cablu de la camera de trafic sau vrei să alungi vreun greier, ai ce trebuie.

Cheie dinamometrica cu clichet si eliberare rapida, 1/2″, 28 – 210 Nm

Este fix cheia pe care o folosesc și eu. Și merge de minune cu accesoriile din prima trusă de scule, de la Stanley. Rezistă cu brio de 2 ani.

Manometru presiune roti BY10

Poate părea scump dar este util dacă ai și-un ATV sau alte vehicule care merg sub un bar. Mi-a fost greu să găsesc manometre digitale precise. În cele din urmă am ajuns la trei modele: acesta și încă unul de la Michelin de 50 de euro, plus unul de la GOODYEAR

Aspirator de mână BOSCH

Bun și-n casă dar mai ales pentru mașină. Trage cu brio atât nisipul cât și firimituri. Ar fi fost bună și un cap cu o perie, însă. Bateria ține vreo 15 minute.

Kit Siguranta Auto Premium Omologat

Am ales cel mai bine vândut kit de pe emag. Și e un kit care nu e făcut doar de ochii poliției. Extinctorul este ok, la fel și materialele de prim ajutor de trusă.

Compresor auto AEG KD

Mai mult decât decent pentru umflat o roată. Are multe recenzii pozitive.

 

Acestea sunt lucrurile pe care eu le țin mereu la îndemână. Evident, nu umblu cu trusa de scule prin mașină, că nu e cazul, dar știu că pot umbla rapid la ce este nevoie. Mă gândesc să cumpăr și tăviță pentru portbagaj dar nu am găsit încă ceva ok. Recomandări de magazin sau producător?