Scrisoare către mama burlacului

Dragă doamnă, nu vă panicați. Știu că ați făcut-o deja, dar vă rog să încercați să vă dați un restart și nu vă gândiți obsesiv că rămâne băiatul ne-nsurat, un paria al societății, iar dumneavoastră fără nepoți. Știți bine că puteți avea nepoți și fără existența unui certificat de căsătorie. Asta în primul rând. Și în al doilea rând, să știți că mulți dintre bărbații care au rămas în istorie au fost necăsătoriți și foarte fericiți.

Chopin, Beethoven, Da Vinci, Kant sau Schopenhauer nu s-au căsătorit niciodată și nici n-au rămas în istorie însemnări cum că n-ar fi trăit bine mersi.

Al Pacino trăiește bine mersi și acum, ne-nsurat. George Clooney s-a însurat la 53 de ani, după o căsnicie scurtă de care nu-și mai aduce nimeni aminte, cred că nici el, pe la începutul anilor ’90. Când vă uitați dumneavoastră la George Clooney și-l admirați pentru talent și înfățișare, ați spus vreodată “Vai, săracul, e ne-nsurat!”?? Nu cred. Cred în schimb că e mai mișto să fii mama lui George Clooney, așa neintrat în rândul lumii cum a fost el până la vârsta la care alții sunt deja bunici, decât să fii mama unui bărbat însurat și ratat profesional, fără aspirații, nefericit.

Mai e un aspect. Gândiți-vă că băiatul dumneavoastră s-ar putea căsători cu o femeie pe care o detestați întru totul. Nu cred că e nevoie să vă spun eu câte Crăciunuri ruinate, aniversări la care vă gândiți cu groază și mese de duminică absolut neplăcute veți avea. Nu mai bine să fie băiatul singur și să-l cicăliți în liniște decât cu… AIA… care, pe românește, v-ar putea sta în gât? Nu mai bine să le spuneți prietenelor dumneavoastră că băiatul n-a avut noroc, decât să păreți vrăjitoarea care-și urăște nora?

În încheiere vă spun că eu aș prefera ca băiatul meu să fie ne-nsurat, dar într-un concubinaj fericit. Sau din relație în relație sau în mai multe relații în același timp, dar FERICIT.

Cu drag,
Elena (mamă de băiat)