Review de film – Triple Frontier de pe Netflix

Triple Frontier urmează să fie lansat astăzi, 13 martie, pe Netflix. Acum, că am văzut avanpremiera, pot spune că este un film bun. Nu este distractiv, nu este plin de acțiune, nu vă așteptați la exploziile din Expendables, dar tonul sau atmosfera lui gravă și serioasă m-au făcut să rămân investit în firul narativ, până la final.

Deși din trailer ne dăm seama imediat că este vorba despre un jaf, în film acțiunea se derulează mult mai lent. Inițial, vedem personajul lui Oscar Isaac în plină acțiune, în America de Sud, cum urmează să captureze, într-un mod foarte violent, o clădire ticsită de traficați de droguri. După ce aruncă în aer jumătate din ea, cineva „ciripește” despre locația presupusă a unuia dintre cei mai vestiți și periculoși lorzi de droguri din lume, Gabriel Martin Lorea. Isaac află că în ascunzătoarea lui Lorea, s-ar afla 75 de milioane de dolari. După ce află unde se ascunde Lorea, pune la cale un plan să îl jefuiască. Pentru asta, are nevoie foștii lui camarazi de război, interpretați de către Ben Affleck, Charlie Hunnam din Sons of Anarchy, Pedro Pascal din Game of Thrones și Narcos. Cam asta se întâmplă în primele 40 de minute. De aici, intriga în sfârșit prinde amploare și tensiunea filmului își spune cuvântul.

Image result for triple frontier

Bineînțeles că după pregătirea necesară, eroii sau mai bine spus anti-eroii noștri încep să facă ce știu ei mai bine și așa vedem jaful că este în vigoare. După cum am spus, nu vă așteptați să auziți muzică rock hard-core pe fundal și împușcături în slow-motion din Matrix, fiindcă operațiunea este una ascunsă, rapidă și fără mult zgomot. Fără zgomot cel puțin în teorie, fiindcă deși misiunea ar fi trebuit să fie tăcută ca un șoricel de Crăciun, băieții nu s-au obosit să pună amortizoare la armele lor. Fractura asta logică m-a frapat și am spus să o menționez.

În orice caz, după ce fură tone de bani de la Lorea, infiltrații noștri mai au de îndeplinit o singură sarcină. Care suna că ar fi ușoară, dar când ai mii de kilograme de bani, logistica transportului devine o problemă extrem de serioasă. De aici încep cu adevărat problemele și trupa lui Isaac trebuie să înfrunte o groază de situații neprevăzute. Asta este cea mai bună parte a filmului, fiindcă nimic nu pare să meargă cum trebuie și evoluția tensiunilor ajunge în văi și culmi destul de aprige.

Triple Frontier m-a plictisit inițial în introducerea firului narativ. Dar după ce l-am vizionat în întregimea sa de 2 ore și 5 minute, pot spune că este un film cu ton grav pe care îl recomand pasionaților de astfel de aventuri lente, dar tensionate. Dacă aș sumariza totul aș spune că scenariul este pe măsura misiunii. Adică este tacticos, întunecat, al cărui scop este să își facă treaba eficient.