Review de film – Russian Doll de pe Netflix

Russian Doll de pe Netflix este un serial care merită văzut. Este destul de ieșit din tipar încât să îți atragă atenția și să te mențină captivat pe întreaga sa durată. Din momentul în care am văzut trailer-ul mi s-a înfiriat un zâmbet ușor pe față, deoarece am mai văzut motivul filmului și în Groundhog Day cu Bill Murray, din 1993. Un film excepțional de amuzant pe care vi-l recomand cu mare drag.

În primul rând, conceptul de Groundhog Day presupune repetarea interminabilă a aceleiași zile. Ca și în filmul menționat anterior, regăsim aceeași poveste și în Russian Doll. De acolo provine și numele de matrioșca al serialului. În acestă reimaginare a reluării aceleași zile, eroina noastră, sau mai bine spus anti-eroina noastră, se trezește într-o baie dintr-un apartament. Din prima observăm că nu este vreun înger de femeie. Acest lucru este evidențiat prin fiecare trăsătură a ei. De la hainele care nu o complimentează deloc, la vocea groasă, modul lipsit de finețe în care se comportă. Acum nu trebuie interpretată ca o femeie respingătoare, ci doar încerc să evidențiez faptul că povestea nu are în vedere frumusețea protagonistei. Pentru mine asta e mereu un semn de bun augur. Atunci când atracția fizică este eliminată din ecuație, intervine talentul actriței și atunci strălucește mai tare decât oricare altă tipă plasată acolo fiindcă arată super în latex mulat.

În orice caz, ea trăiește aceași zi din nou și din nou, și din nou. Momentul în care se resetează timpul este atunci când ea suferă o deconectare de la puls. Adică atunci când moare. Și aici… moare de foarte, foarte multe ori. Uneori este chiar prea exagerat modul în care se întâmplă asta. Dar sunt sigur că veți trece cu vederea faptul că alunecă de cinci ori pe aceeași scară și se transformă într-un „trup neînsuflețit” după ce pică doar câteva trepe. Cel puțin eu am trecut cu vederea fiind convins de posibilitățile care urmau. Și nu am stat prea mult să zăbovesc la lipsa de imaginație a scenariștilor cu privire la uciderea repetată a personajului.

Odată ce începe să realizeze ce i se întâmplă, povestea începe să ia intorsături foarte bine construite. Protagonista noastră roșcată este foarte inteligentă și din multe discuții reies anumite concepte astrofizice extrem de plăcute de urmărit. Mai ales atunci când descoperă un anumit personaj despre care nu voi vorbi. Asta ar însemna să vă dau un mare spoiler. Dar eu am rămas gură cască când l-a întâlnit. Totuși, ce vă pot spune este că acest serial a meritat timpul meu și chiar m-a inspirat să răspândesc vestea și celorlalți pasionați de binging. Dacă vă place genul acesta de subiecte în filme, vă pot recomanda Coherence, care m-a ținut în priză în fiecare secundă. Tot ce rămâne să vă mai spun este spor la vizionat și numai bine!