Review de film – Hellboy 2019 – AWESOME!!!

Hellboy din 2019 este spectaculos, monstruos, dezgustător, plin de acțiune și efecte speciale, are un dialog menit doar să explice ce se întâmplă sau ce urmează să se întâmple, iar personajul principal este mereu supărat, nervos și nu are chef de nimic în afară de scandal. În traducere, ador acest Hellboy și abia aștept să îl văd pe următorul! Personal l-aș asemăna cu jocul Doom, dar al filmelor.

CINE ESTE ACEST TÂNĂR CU COARNE?

Intriga filmului nu este deloc complicată. Undeva la finalul celui de-al doilea Război Mondial, o creatură mică și goală a venit din adâncurile iadului la cheremul naziștilor și a fost adoptată de către un agent al unei organizații secrete. Organizație care se ocupa cu fenomene paranormale de acest fel.

Image result for hellboy 2019

Totuși, la câteva sute de ani înainte de asta, vrăjitoarea Nimue jucată de către Milla Jovovich, este omorâtă de către regele Arthur din cauză că încerca să extermine omenirea și să o înlocuiască cu demoni. După ce este readusă la viață, misiunea lui Hellboy este să… ați ghicit! Să o înfrunte ca lumea să fie din nou în siguranță. Din acest punct începe totul și restul este istorie, după cum se spune.

NU ESTE PE GUSTUL TUTUROR

Când ești pe cale să vezi Hellboy, nu trebuie să intri cu așteptări prea mari. Multă informație despre stilul general al filmului vei vedea deja din trailer. Mie mi-a plăcut că nu se ia prea în serios. Nu vrea să fie ceva ce nu este. În esență, eu sunt de părere că Hellboy este un film perfect pentru atunci când vrei să te relaxezi. Nu va doborâ recorduri prea curând, dar Doamne ce bine vine atunci când pur și simplu nu vrei să îți complici mintea.

NU TE AȘTEPTA LA DIALOG DIN SHAKESPEAR

Filmul nu se lungește inutil și beneficiază la maximum de timpul pe care îl are pe ecrane. Adică nu există scene sau dialoguri doar de amorul artei. Toată povestea este bine condensată și tot dialogul este menit ori să explice ce se întâmplă ori ce urmează să se întâmple. Scurt și la obiect, după cum spuneam. Asta nu înseamnă că acțiunea este grăbită. Cel puțin mie nu mi s-a părut un minut mai lung sau mai scurt decât ar fi trebuit.

Scenele de acțiune din Hellboy sunt deseori un festin vizual și mi-au plăcut teribil de tare. Tot soiul de creaturi mitologice apar în acest film, iar modul mega creativ în care aceste personaje au fost aduse la viață m-au lăsat cu o poftă acută pentru Witcher 3. Reprezentarea lor vizuală cât și interpretarea lor sunt demne de toată lauda. Rareori am văzut filme în care aceste mituri personificate au fost abordate într-un stil atât de inedit și de bine gândit.

Acestea fiind spuse, Hellboy din 2019 este un film fantastic în care te poți pierde într-o poveste plăcută timp de aproape două ore. Asta dacă nu ești fan a scenelor cu multe măruntaie și sânge ce și-au părăsit gazda pentru a servi drept decorațiuni pe pereți, tavane și așa mai departe. Acum, tot ce trebuie să faci este să îți golești mintea și să fugi la film. Vizionare plăcută!