Review de film – De ce să te uiți la Big Bang Theory

Recent, am redescoperit The Big Bang Theory de pe Netflix și am început să mă uit din nou la el. Așa că m-am gândit să scriu un mic text despre de ce ar trebui să te uiți la acest serial fantastic.

UMORUL

Image result for big bang theory that's my spot

Cel mai puternic atuu al serialului este comicul de situație, de dialog sau de caracter. The Big Bang Theory este creat de către atot-puternicul Chuck Lorre, geniul din spatele sitcom-urilor de mega succes Two and a half men, Dharma & Greg sau The Kominsky Method. Toate au un nucleu comun, anume umorul foarte bine realizat, personajele care îți devin foarte simpatice și cu care ajungi aproape instantaneu să empatizezi.

PERSONAJELE

Image result for big bang theory 2018

În The Big Bang Theory regăsim 4 mega-tocilari sau mai bine zis oameni de știință, toți cu un IQ mare, pe Penny, una dintre cele mai atrăgătoare blonde care a apărut pe micile ecrane. Ulterior ni se face cunoștință cu alte personaje, fiecare cu personalitatea proprie și amuzantă.

Dar cu toții pălesc în fața lui Sheldon, un personaj incredibil de bine scris. Și asta este doar jumătate din formulă, fiindcă cealaltă jumătate constă în performanța înegalabilă și formidabilă a lui Jim Parsons. E genul de interpretare actoricească în care îți dai seama instantaneu că nu trebuie vreodată să existe un remake. Sheldon Cooper este o creație stelară.

Odată ce ai început să cunoști personajele, e greu să te mai desprinzi de ele și de aventurile lor. Eu cel puțin am început să empatizez cu toată distribuția și tot la ce mă puteam gândi e că aș fi dat orice să stau cu ei în bloc și să mă împrietenesc cu Raj, Howard, Leonard și Sheldon.

CROMATICA

Image result for big bang theory colors

Un alt element pe care îl tot regăsesc în sitcomurile de genul acesta ale lui Chuck Lorre este motivul cromaticii. Culorile din serial, precum și în Two and a half men, sunt de așa natură încât să accentueze starea de bine pe care deja ți-o conferă scenariul. E plin de culori saturate și contrastante precum turcoaz, portocaliu, verde, roșu, albastru și așa mai departe. În engleză termenul se cheama eye-candy și dacă stai puțin să analizezi un cadru, descoperi că parcă e făcut din Skittles. Puterea vizualului este foarte puternică aici și pentru asta trebuie apreciată artă cromatică din serial.

Acestea fiind spuse, eu mă bucur a doua oară de acest serial fantastic și cred că l-aș putea vedea încă de vreo două ori și să nu mă satur. Mereu mă binedispune și asta ador cel mai mult la el.