Review de film – Atypical

Atypical este un serial de tip dramă cu note permanente de umor. Îl recomand cu drag, fiindcă tonul pozitiv abordat îmi conferă o stare de bine și mă relaxează la fiecare episod.

Atypical are în prim plan dilemele din viața familiei Gardner, iar acțiunea se ramifică și la personajele cu care aceasta interacționează. Căsnicia de zeci de ani a părinților este pusă sub lupă, iar noi vedem problemele verosimile cu care aceștia se confruntă. De la monotonia în cuplu care duce la o distanțare, până la înșelat și tentativa de reîmpăcare care vine la pachet cu alte nebunii.

Image result for atypical

Băiatul lor, Sam se află pe spectrul autismului, dar situația lui nu este atât de gravă încât să devină foarte agitat. Zgomotul tare de afară și în exces sau mulțimile îl derutează grav, dar ca să se calmeze își pune căștile cu noise-cancelling și așa intră în lumea lui. Nu asta facem toți, oricum? Sam are și un job stabil, învață extrem de bine la școală, se refugiază în pasiunea lui pentru pinguini și când are nevoie de sfaturi vorbește cu cel mai bun prieten al lui, Zahid.

Ce îmi place cel mai mult la Sam este onestitatea cu care vorbește despre orice. Ce gândește spune și nu ține cont de sentimentele altora, datorită afecțiunii sale. Spun datorită și nu din cauză pentru că mi-ar plăcea să vorbim cu toții la fel.

Sora lui mai mică, Casey, trece prin cea mai dificilă perioadă a vieții unui om tânăr: adolescența. Bineînțeles că asta înseamnă probleme cu relațiile, tentații noi și diverse probleme de natură morală cu care ne-am confruntat cu toții la vârsta respectivă. Celelalte personaje din serial sunt la fel de sărite de pe fix ca și familia Gardner, asta înseamnă că îi complementează foarte bine pe cei doi soți și pe copiii lor.

Image result for atypical

După cum am spus la început, este mai mult o dramedie decât o aventură seacă. Umorul creativ, atins prin metode inteligente de filmare, laolaltă cu coloana sonoră jucăușă, îmi crează o stare de bine permanentă. Mă uit cu foarte mare drag la el, fiindcă pur și simplu mă binedispune. De aceea vi-l și recomand.