PUBG pe mobile la puterea a cincea

Ca gamer de consolă și PC, vine un timp când trebuie să te conformezi și să accepți faptul că jocurile pe mobile sunt aici ca să rămână. Mai ales când vine vorba despre un fenomen global ca PUBG pe telefon. Pentru mine, acest moment a avut loc în perioada când urmau să se lanseze PlayStation 4 și Xbox One.

Bineînțeles, nu existau atât de multe titluri bune precum sunt acum disponibile în Google Play sau AppStore, și marea majoritate a aplicațiilor de atunci erau slabe spre foarte proaste. Dar timpul a înaintat și ne-am trezit în momentul 2018, când telefoanele noastre smart au început să rivalizeze cu laptopurile, PC-urile sau consolele de gaming. Asta a deschis inevitabil porțile pentru coloși ca PUBG să fie disponibili oriunde, oricând, pentru oricine își poate permite un dispozitiv capabil să îl ruleze. Și pe lângă, asta mai e și gratis.

Adică pe PC trebuie să plătiți 30 de Euro și sunteți legați la un birou, de o tastatură și un mouse, pe când alții se pot ascunde de șefii de la serviciu ca să poată juca PlayerUnknown’s Battlegrounds fără să fie deranjați. Nu voi intra acum în care platformă este mai bună sau să încep un alt „război” despre PUBG mobile vs PC, fiindcă nu ăsta este scopul acestui material.

Dar ca o paranteză scurtă, aș dori să precizez că o comparație nefondată și negativă între oricare dintre platformele de pe piață este greșită. Fiindcă asta nu iscă decât contradicții și prejudecăți bazate doar pe preferințe si ego. Ceea ce mi se pare total eronat. Ca gameri ar trebui să sărbătorim împreună pasiunea pentru jocuri, nu să ne divizăm pentru tot felul de motive puerile.

Dar să ne întoarcem la ale noastre și să vorbim despre acest material în care am testat PUBG pe cinci dintre cele mai puternice telefoane din lume, la momentul actual. Printre ele pot enumera Sony Xperia XZ2 care are o spațialitate sonoră excelentă, Xiaomi Black Shark cu performanțe extrem de impresionante, Huawei P20 Pro, HTC U12+, și nu în ultimul rând, un telefon surpriză pe care nu îl voi divulga între aceste rânduri. Tot ce pot spune, e că îi aparține unui om bionic pe care îl indrăgiți cu toții. 

Iar ca să aflați care a fost preferatul meu și de ce a fost în stare, vă invit să urmăriți clipul.