Primul break de la Genesis, Alfa Romeo Giulia GTA și Jaguar Schimbă Macazul

După ce săptămâna trecută Genesis, brandul de lux al celor de la Hyundai, își anunța intrarea pe piața europeană, acum vine cu primul model dedicat Bătrânului Continent, un break cu design foarte sportiv bazat pe sedanul G70. Și deși e un pic ciudat să lansezi un wagon in condițiile în care ești oricum un producător de nișă cu volum de vânzări destul de mic, noi ne bucurăm de acest break și de-abia așteptăm să-l conducem.

Mai vorbim despre noua Alfa Romeo Giulia GTA, probabil una dintre cele mai palpitante mașini lansate anul ăsta. E cea mai extremă variantă a modelului Giulia, adica cea mai puternică si mai ușoară și cu doar 500 de exemplare planificate, și cea mai rară.

Mercedes a arătat conceptul care anunță apariția unui nou model electric a cărui prioritate principală e practicablitatea: EQT, varianta full-electrică a viitorului Clasa T, arată un pic plictisitor și previzibil la interior, dar exteriorul e foarte reușit: arată ca un taxi londonez de lux.

Jaguar nu a reușit să aibă impactul pe care și l-a dorit, din punct de vedere al vânzărilor, fiind constant în urma BMW, Mercedes sau Audi. Recent a anunțat că va schimba tactica și că nu va mai încerca să rivalizeze cu brandurile germane anterior menționate, țintind mai sus, segmentul unde găsim producători ca Porsche sau Bentley.