Ce poți să faci după o ceartă monstru? Nimic, n-ai făcut deja destule?

Gesturi romantice de împăcare. Poezii. Serenade. O mașină nouă. Noi, bărbații, am face orice DUPĂ ce am dat-o în bară. Preferabil ar fi fost să facem ceva înainte.

Pare greu de crezut, dar e de dorit să-i lași un pic de spațiu. Să-i lași timp. Dacă nu vrei să-ți pună florile în blender sau să le toace, dacă nu vrei să-ți trimită un răspuns care să-ți blocheze până și mailul sau nu-ți dorești ca serenada sub balcon să se transforme în ice bucket challenge… mai las-o.

Femeile își alimentează furia în timp ce se ceartă. Chiar și dacă le lași doar pe ele să vorbească. Doar pentru că ești acolo.

Știi melodia aia cu Dor să-ți fie dor. OK, e puțin cam deprimantă, dar asta e idee. Niciodată nu se simte femeia sufocată de un bărbat după care fuge, doar de unul de care vrea să fugă, fie și pentru o oră sau o zi.

Nu vreau să te mai văd niciodată!

Stai calm. Nici eternitatea nu mai e ce-a fost…

Nici cafeaua turcească n-o bei imediat după ce ai deranjat zațul cu lingurița. Și în cafea pui zahăr… Când ești în faza de “și luptă și dă-i” tot ce e rău ACUM se întinde ca o pată și nu se mai vede nimic din ce a fost bine ÎNAINTE. Apoi ne gândim și punem lucrurile în balanță. Când ești furios, balanța nu mai are decât un singur braț. Nu-l poți echilibra cu un braț de flori :)) Stai și tu până la ora 5 și trimite-i un buchet de flori la serviciu. Cu un mesaj. Nu cu scuze. Cu o invitație. Scuze știm toți să ne cerem.

Să o luăm și invers.

Dacă ea te-a scos din pepeni, nu vrei să te lase în boii tăi? Să fumezi, să bei un pahar, să omori pe cineva la Fifa. Un 3 – 0 scurt. Și apoi să și se facă dor. De la o anumită distanță nimic nu mai pare mare. Nici grav. Nici impardonabil. Iar distanța asta se măsoară în timp. Un timp în care te îndepărtezi ca să aibă apropierea un sens.

Iar data viitoare când te mănâncă limba sau nu-ți poți ține mâinile acasă de pe o colegă de serviciu, gândește-te că nu ești singurul care e tentat. Până la urmă, cel mai frumos mod în care îți poți cere iertare este… să nu greșești.