Ce poți face weekendul acesta, în București

O altă zi de vineri, un alt început de weekend, o nouă listă cu activități pentru sfârșitul de săptămână. Începutul de vară a venit, ca de obicei, cu o serie de activități culturale parcă înghesuite toate într-o singură săptămână, iar acum avem parte de o scurtă pauză. Nu înseamnă totuși că evenimentele s-au terminat, ori că orașul doarme. Hai să vedem pe unde merită să ne petrecem sfârșitul de săptămână.

VINERI

Festivalul Hey Day

Cea de-a doua ediție HeyDay Music Festival, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România va avea loc în acest weekend, în Parcul Izvor din București. Evenimentul adună pe aceeași scenă trupe tribut precum: Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica,ABBA și Iron Maiden. Cu 17 trupe consacrate din Marea Britanie, Italia și România, dar și cu o scenă dedicată tinerelor talente, Hey Day se anunță a fi un altfel de eveniment pentru toți iubitorii de muzică. Prețul unui bilet la festival este de 15 lei/zi, iar abonamentul pentru toate cele trei zile este de 30 de lei. Astăzi evenimentul începe la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 12:00.

Haute Pepper

Deși Piața Constituției este cunoscută în deosebi pentru concerte și manifestații, asta nu înseamnă că aici nu este loc pentru o cafenea ori un restaurant. Dinspre Piața Unirii către Piața Constituției, la numărul doi, găsești Haute Pepper Restaurant & Lounge. Terasa nu foarte generoasă, este cumva ascunsă între mașini și clădiri, așa că dacă vrei un pic de intimitate este tocmai bine. Restaurantul este cu specific italian, prin urmare pastele ori pizza le vei servi pe muzica lui Eros Ramazzotti, Toto Cutugno sau a Laurei Pausini. Ca design, restaurantul nu se remarcă prin ceva anume, însă mâncarea are un gust bun, autentic italian. Îți recomand să încerci Spaghetti Aglio, Olio, Peperoncino și Rosii Cherry cu ulei picant și parmezan, iar pentru ceva dulce mizează pe desertul casei, adică fondant de ciocolată cu înghețată de vanilie și frunze proaspete de mentă.

SÂMBĂTĂ

Stand-up Comedy

În cadrul evenimentului Grădina cu Filme, care durează toată luna iunie, îți recomand pentru ziua de sâmbătă o porție de râs cu Alex Mocanu, Teo și Vio. Evenimentul începe la ora 20:30, iar biletele pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim sau de la casa de bilete Creart. Dacă n-ai mai fost până acum la Grădina cu Filme, o găsești la Piața Alexandru Lahovari, numărul 7, adică foarte aproape de Piața Romană.

Premiata

Deși e situat în nordul Bucureștiului, mai exact pe Bulevardul Aerogării, la numărul 33, merită toată atenția, mai ales dacă ești fan pizza făcută așa cum trebuie: coaptă în cuptor cu lemne, cu blat subțire și ingrediente de calitate. Unde mai pui că pizzarul este italian și totodată unul dintre patronii localului. Eu sunt mare fan pizza, iar aici am mâncat una dintre cele mai bune pizza cu ton. La capitolul ambianță, restaurantul se aliniază tendințelor actuale în materie de design interior, oferind un decor industrial-contemportan. Un singur minus aș avea pentru acest restaurant și anume prețurile piperate, de exemplu, o porție de risotto cu șofran și cozi de creveți costă 44 de lei, iar un mușchi de vită cu sos brun, piure de cartofi cu tartufo și spanac baby costă 85 de lei. Totuși, având în vedere faptul că vorbim despre ingrediente premium, prețurile se justifică. Pentru rezervări, sună la 0774 411 010.

DUMINICĂ

Teatru – “Vizita bătrânei doamne”

Piesa de teatru, o dramă tragico-comică, scrisă în trei acte de scriitorul elvețian Friedrich Dürrenmatt, cu Maia Morgenstern în rolul principal, se joacă la Teatrul Național din București. O scenografie fabuloasă recreează cu inventivitate un oraş în plină mişcare pentru a-i conferi spectatorului iluzia că se află în inima acţiunii. Amestec de comedie feroce şi dramă, Vizita bătrânei doamne, este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie, susţinut de o formidabilă echipă de artişti din Bulgaria (Alexander Morfov – regia, Nikola Toromanov – scenografia) şi Marea Britanie (Chris Jaeger – lighting design) precum şi de mari actori români. Prețul unui bilet cu reducere pornește de la 20 de lei, iar cel mai scump bilet, în loja oficială costă 100 de lei.