Ce poți face weekendul acesta, în București

Lista mea cu recomandări pentru acest sfârșit de săptămână pare ceva mai light. Dar vă asigur că nu este chiar așa. Ca de obicei, facem o plimbare pe la un restaurant, ne distrăm prin cluburi la concerte live și nu uităm să ne culturalizăm un pic și pe la teatru. Luați-vă cinci minute libere și verificați dacă vă atrage ceva.

VINERI

Com Truise

Astăzi, în Club Control, concertează Com Truise. Aici toată lumea cunoaște pe toată lumea, în special, marțea, cand e bautura la jumătate de preț. Oricum, nici în timpul săptămânii, lucrurile nu-s chiar atât de diferite. Socializare la nivel maximum.

Film – Thor: Ragnarök

Tot astăzi, 27 octombrie, în toate cinematografele din România se lansează unul dintre cele mai așteptate filme ale anului – Thor: Ragnarok. Îți spun doar că filmul da, merită văzut. Părerea mea detaliată o găsești aici. Te asigur că nu dau nici un fel de spoilere.

SÂMBĂTĂ

Teatru – Blackbird

Rupem un pic ritmul și vă recomand sâmbătă o piesă de teatru. La teatrul… Unteatru se joacă piesa Blackbird. Aceasta își propune să ne plaseze într-o sală de judecată în care noi, publicul să încercăm să emitem un verdict asupra unei fapte săvârșite. Să judecăm, să blamăm sau să iubim două personaje care ne vor răscoli și ne vor forța să ne uităm în jurul nostru căutând soluția.

Poesia

Rămânem pe o latură boemă și să invit să vizitați restaurantul Poesia. De la decorul ce îmbină stilul glamour mediteranean cu accentele vintage–rustic, până la meniul rafinat și gustos, cu influențe ale bucătăriei italienești îmbinate cu savoarea mediteraneană, locul este ideal pentru iubitorii de experiențe gastronomice fine. Meniul Poesia adună peste 70 de preparate, preponderent pe bază de pește și fructe de mare, dar și carne, gătite proaspăt în fiecare zi. Restaurantul îl găsești pe Bulevardul Aviatorilor, la numărul 76.

DUMINICĂ

Festivalul SoNoRo

În perioada 27 octombrie – 13 noiembrie are loc Festivalul SoNoRo și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK. Muzica de cameră va fi acompaniată de poezie, video art, fashion design și un quest labirintic prin care festivalul își propune să-și poarte publicul. Festivalul se mai desfășoară în Timișoara, Cluj și Brașov.

Cea de-a XII ediție a Festivalului SoNoRo va fi susținută de 50 de artiști din 15 țări, dintre care îi menționăm pe Gilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, Zoran Markovici, Storioni Trio și Kamerata Kronstadt, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu.

FNT 2017

Mai aveți timp să vedeți o piesă de teatru în cadul Festivalului Național de Teatru, ediția 2017. Ca în fiecare an, manifestarea mai cuprinde și o secție a pieselor de teatru radiofonic. În 2017 întreaga secțiune se conturează în jurul personalității lui Victor Rebenciuc căruia îi este dedicată cea de-a XXVII-a ediție a FNT. „Cinstim opera lui Victor Rebengiuc“, apreciază selecţionerul FNT, Marina Constantinescu.