FILM 2017 | Thor: Ragnarök

S-au îndurat zeii şi, după nenumărate dezamăgiri consecutive lăsate de o sumedenie de filme pe care le așteptasem cu deosebit interes, a ieşit într-un final, precum aurora boreală pe cerul Scandinaviei, o producţie ce m-a entuziasmat – am scos din cutia cu legende nordice pelicula cea mai recentă din seria asgardiană, Thor: Ragnarök. Filmul al cărui titlu înseamnă, în legendele vikingilor, “amurgul zeilor”, s-a dovedit chiar cu mult peste așteptări. Să fie de vină resemnarea mea privind filmele bune pe 2017? Tind să cred că nu.

Thor: Ragnarok, cea mai recentă creaţie Marvel lansată în România, face parte din acel multivers al benzilor desenate extrem de complex și uneori greu de urmărit, unul care iată că pune stăpânire şi pe lumea cinematografică. Supereroii îndrăgiţi se întâlnesc în diferite alianțe, fie câte doi-trei, fie în echipe mai mari, toate venite din universuri paralele. Dacă nu ești mare fan Marvel, e posibil să te întrebi “Ce naiba caută Doctor Strange cu Thor?!”. Stai așa, că încă nu a apărut Avengers Infinity War, atunci vei avea răspunsul în culori vii, pe marele ecran!

Dar să revenim la zeităţile noastre! Am ieşit atât de entuziasmat din sala de cinema, încât aș vrea să scriu un pomelnic doar despre universul simpaticului Stan Lee. Totuși, de frica lui Mjölnir şi a lui Fenriz, hai să vorbim mai degrabă despre film.

Thor: Ragnarok

Așa cum îmi este obiceiul, n-am să-ți dezvălui acțiunea filmului, nici intriga și nici finalul. Am auzit că genul acesta de texte s-ar numi spoilere. Și cum eu nu vreau să stric nimic, o să-ți prezint doar o idee generală asupa peliculei în sine, cu recomandarea călduroasă să citeşti câte ceva despre mitologia nordică înainte să cumperi bilet. O să vezi ce repede capătă sens multe chestii, mai ales pentru un neiniţiat în misterele Marvel.

Dacă, din contră, eşti deja fanul seriei, celebrul zeu al tunetelor și al furtunilor generatoare de coduri portocalii nu mai are nevoie de nici un fel de prezentări. Chris Hemsworth se întoarce în chipul lui Thor, alături de simpaticul Tom Hiddleston în rolul maleficului Loki,  iar Mark Ruffalo îl înfățișează din nou pe labilul Hulk. Mult spus înfățișează, pentru că în trei sferturi din peliculă vedem mai degrabă un Hulk generat pe computer. De, este totuşi greu să găsești un actor de talia lui Hulk. La propriu. Filmul este regizat de Taika Waititi, iar dacă numele nu-ți pare cunoscut, asta este pentru că neozeelandezul nu prea a fost invitat la gala premiilor Oscar. Poate şi din cauză că nici unul dintre filmele sale n-au trecut preselecţia.

Aşadar, în modesta mea opinie, Thor: Ragnarök este bun, din toate punctele de vedere. Are acțiune presărată cu umor, efectele speciale îţi taie răsuflarea, iar muzica și decorurile completează perfect rețeta. N-am nimic negativ de comentat, așa că nu pot decât să ți-l recomand cu toată căldura. Şi cu menţiunea că nu este neapărată nevoie să-l vezi la IMAX, deoarece efectele alea frumoase nu sunt şi revoluţionare, ca să aibă nevoie de condiţii speciale la vizionare.

Din 27 octombrie, “Thor: Ragnarok” se lansează în România, iar tu poţi să te numeri printre primii spectatori care ajung să-l vadă pe marile ecrane în format 3D, IMAX 3D, 4DX şi Dolby Atmos.