Porsche Macan 2022 – Sau cum rămâi fără carnet

Salut tuturor, Vlad aici. Faceți cunoștință cu ultimul model Porsche Macan ce va avea un motor cu ardere internă. Ultimul facelift îl aduce în linie cu restul modelelor din gama întrucât este prezentă o consolă centrală nouă, cu butoane tactile. Gata cu aglomerația de butoane și de locurile unde ar fi fost ele dacă bifai acele opțiuni în configurator. Practic, acum, nu observă nimeni ca mai erau și alte brizbrizuri disponibile. 

Avem pentru fiecare model un plus de putere. Macanul de bază are acum un motor cu 4 cilindri de 2 litri ce dezvoltă 265 Cp și 400 Nm. Macan S-ul are cea mai mare schimbare pentru că acum va avea motorul de 2.9 litri v6 ce a debutat pe RS5, dar în această configurație dezvoltă 380 cp si 520 Nm. Iar în modelul GTS, care este și cel mai puternic, de top model, gata cu Turbo-ul, dezvoltă 440 cp și doar 550 Nm, cu 30 Nm mai mult față de varianta S.

Cum se simte acest model nou? Poate dau cel mai plictisitor răspuns, dar ca un Porsche. Pe asta dai banii și din fericire, nu esti dezamagit. Niciun alt model, BMW X3, Mercedes GLC sau Audi Q5 nu se ridică la nivelul de conectare pe care-l ai cu automobilul într-un Macan. Direcția este precisă, cutia de viteze PDK în 7 rapoarte face o treabă greu de reprodus în cuvinte, mai ales în modul Sport Plus în timp ce faci un Launch control. Trecerea din treapta intai în a doua este de-a dreptul brutală, te smunceste, iar în același timp simți evacuarea cum vibrează sub tălpi.

Din fericire și din păcate în același timp, electrificarea este viitorul, din 2023 vom vedea noul model Macan full electric care are toate ingredientele să fie cel puțin la fel de distractiv ca actuala generatie. Cu totul că va lipsi cu siguranță senzația și modul cum te face să te simți un V6 twin turbo la 6800 rpm. Sa concluzionez, dacă ai norocul să te bucuri de un Macan fa-o. Daca nu, pregateste-te pentru următorul, total electric, care desigur, are ca rețetă de bază, Taycanul. 

Gasesti aici review-ul complet pe canalul de youtube, Cavaleria.ro: