Patru colecții și colaborări despre care merită să știi

Pe final de august, creatorii au aruncat pe piață noi produse și colecții, rezultatele unor colaborări mai mult decât interesante. Unele lansări de modă din această ultimă săptămână a verii 2017 includ, printre altele, prima colecție ARKET, cel mai nou proiect al grupului H&M, o nouă lansare Acne Studio din Suedia și câteva articole vestimentare ce ne dau fiori reci. Dar să le luăm pe rând! Am ales cele mai bune produse și colecții ce se lansează săptămâna aceasta în Europa, precum și toate informațiile de care vei avea nevoie, în cazul în care vrei să cumperi ceva nou și hot.

ARKET

colecții Arket

Compania H&M, înființată în 1947, adună sub umbrela sa mai multe branduri, printre care COS, Cheap Monday, Monki sau Weekday. Pe 25 august 2017 este data de lansare pentru cel de-al unsprezecelea brand din cadrul marii familii suedeze. Cu numele de cod Arket, brandul se dorește a fi o piață modernă (din englezescul market) care va comercializa articole de bază pentru femei și bărbați, pentru copii, dar și obiecte decorative. O noutate a acestui concept este că, pe lângă produsele care vor avea etichetă Arket, va exista și o selecție a unor branduri și produse care nu fac parte din compania H&M. Primul magazin sa va deschide la Londra pe 25 august, iar site-ul va fi lansat în acelasi timp, pentru a putea livra în 18 tari din Europa. Planul final este deschiderea a încă trei magazine în Munchen, Copenhaga și Bruxelles în 2018. Anul trecut, s-a lansat în București primul magazin COS, la aproape 10 ani de la debutul acestui brand în lume. Mă întreb, oare când se va lansa și la noi ARKET?

Colecție-capsulă Thames x Fred Perry

Băiatul de aur al Londrei, așa cum este cunoscut Blondey McCoy, lansează tot pe 25 august prima colaborare dintre brandul lui Thames și Fred Perry. Colecția e pe gustul sportivilor și conține tot ce trebuie pentru mișcare în aer liber, de la hanorace și jachete până la pantofi sport, benzi de suținere și accesorii. Pe lângă multele articole de inspirație sport, fanii vor avea parte și de celebrele cămăși marca Bondey, reinterpretate cu amprenta Fred Perry. Când au apărut primele imagini ale noii colecții, fanii au fost în extaz și au creat multă vâlvă în jurul acestei colaborari, dar așteptarea a ajuns la final. Ție ce articol vestimentar îți place mai mult?

Size? x Adidas Originals “London to Manchester”

Adidas colecții Gazelle

Când vine vorba de fotbal în Anglia, nu încape îndoială că Londra și Manchester se pot mândri cu unele dintre cele mai renumite cluburi ale sportului-rege. Cea mai recentă colaborare dintre magazinul londonez de încăltățăminte sport și brandul Adidas vine să onoreze cu un cadou special cele două orașe care iubesc jocul cu balonul rotund. Colecția cu trei modele de pantofi se concentrează nu pe echipele actuale ale orașelor, ci pe modul în care mulți dintre fanii lor ajung la meciuri. Iar aici vorbim despre biletele și cartelele de transport public folosite pentru a călători până la terenurile de fotbal. Pachetul include două perechi de Gazelle Super, în culori inspirate de nuanțele biletului de metrou din Londra. Pantoful vine în combinații de roz și albastru, cu accente roșii, iar tălpile sunt de guma închise la culoare.

Manchester, aflat cam la jumătatea distanței dintre Nordul și Sudul Regatului Unit, este reprezentat cu o ediție în alb și galben a modelului Indoor Super. Pantoful pentru fotbal de interior este confecționat din piele de cea mai bună calitate și nailon, totul completat cu o talpă de gumă.

Norse Project, colecție-capsulă Gore-Tex

colecții

Iernile pot fi uneori chiar foarte reci. Printre europenii care știu asta cel mai bine se numără și danezii. În această idee, brandul Norse Project din Copenhaga lansează o colecție-capsulă pe bază de Gore-Tex. Acest material, intitulat destul de dubios, este o membrană specială, impermeabilă, dar care tototdată lasă pielea să respire. Adică permite ca apa din interior să treacă spre exterior, dar nu și invers. Echipamentele fabricate cu această membrană se recomandă în activități outdoor precum alpinismul, sporturile de iarnă și drumețiile. Sau dacă te debranșează RADET. Colecția cuprinde Rokkvi Parka în trei variante – albă, maro și albastră – la prețul de 1.050 de dolari. Mai găsești acolo și o gabardină Thor Mac la 875 de dolari. Ambele sunt disponibile în magazinul online Norse Project.