Cum să îți organizezi eficient dressingul sau dulapul

Ştim cu toţii că în ziua de astăzi aspectul contează destul de mult, iar hainele şi modul în care le porţi te pot ajuta în carieră şi chiar în relaţiile sociale. Dar te-ai gândit vreodată că îngrijirea şi păstrarea lor contează la fel de mult? Degeaba investeşti sume impresionante în îmbrăcăminte şi încălţămine, dacă le laşi pradă moliilor, le arunci mototolite pe podea sau le pierzi după prima purtare. Un domn ca tine merită un dressing demn de James Bond, dar dacă nu ai spaţiul necesar, îţi poţi organiza dulapul în aşa fel încât să nu simţi lipsa dressingului.

Alcătuieşte un dressing

Dacă eşti norocos şi spaţiul îţi permite, fă-ţi un dressing în adevăratul sens al cuvânului. Totuşi, speranţa nu e pierdută, chiar dacă nu ai o locuinţă generoasă. Nu e nevoie să investeşti o sumă colosală pentru a te putea bucura de un rai al hainelor. Ai nevoie doar de dulapuri, alese în funcţie de stilul şi dorinţa ta, sau de un dulap mai mare, de câteva cutii de toate felurile, de umeraşe şi, neapărat, de o oglindă mare, ca să îţi poţi admira ţinuta în totalitate. Dacă ai un dressing mai mic, optează pentru dulapuri cu design minimalist, în culori deschise, şi bine compatimentate, ca să fii sigur că va exista destul spaţiu pentru toată garderoba ta.

Alege umeraşele potrivite

Dacă vrei ca dressingul sau colţul tău vestimentar să aibă un aspect unitar, investeşte în umeraşe de calitate, asemănătoare. Reunuţă la cele de plastic, primite odată cu hainele, şi cumpără unele rezistente din lemn. Pentru ca hainele tale să îşi păstreze forma, alege modelul perfect pentru fiecare tip de piesă. Sacourile şi cămăşile vor sta mai bine pe umeraşe cu capete mai late, iar pantalonii îşi vor păstra dunga dacă vor fi aşezaţi aşa cum trebuie. Le găsești la set și nici nu sunt atât de scumpe.

Organizatoare, cutii şi separatoare

Nu-ţi mai lasa hainele şi accesoriile să se amestece. Nu vei face decât să te enervezi, să pierzi lucruri sau să le deteriorezi. Investeşte în câteva cutii din pânză sau coşuri pentru a-ţi depozita lenjeria şi şosetele sau poţi alege câteva separatoare pe care să le pui în sertare. Poţi păstra curelele rulate în cutii sau le poţi agăţa pe un umeraş special. Papioanele, cravatele şi batistele pot aştepta cuminţi în organizatoare dedicate lor şi ascunse în dulap sau în sertare.

Nu uita de pantofi

Pantofii sunt picătura care defineşte orice ţinută şi ar fi păcat ca tocmai pe ei să îi ignorăm. E timpul să îi salvezi din holul aglomerat şi să le dedici şi lor un spaţiu în dressingul sau dulapul tău. Bineînţeles, perechea preferată pe care o porţi zilnic poate locui în continuare în hol, însă colecţia de pantofi sport sau cei pentru evenimente, pe care îi scoţi mai rar, se pot păstra perfect în cutii speciale, în dulap. Ca să nu se deformeze, cumpără şi câteva perechi de şanuri, pe care să le introduci în pantofi. Astfel pantofii vor arăta ca noi.

Lumina schimbă totul

Bineînţeles, ca în majoritatea spaţiilor, corpurile de iluminat joacă unul dintre cele mai importante roluri. Alege cu atenţie tipul de bec necesar pentru a echilibra ambientul. O lumină prea rece poate face culorile să pară mai terne decât sunt, iar una prea caldă poate exagera intensitatea lor. Importantă este şi poziţia corpurilor de iluminat, ideal fiind să amplasezi câteva corpuri mici care să se orienteze către interiorul dulapului, ca să nu cotrobăi după haine. Atenție şi la lumina din faţa oglinzii, asigură-te că ea nu distorsionează prea tare realitatea.

Hainele tale merită să fie îngrijite şi depozitate corect, pentru ca tu să poţi profita la maxim de alegerile făcute, iar un colţ dedicat lor te poate ajuta să te prezinţi în lume aşa cum trebuie. Nu trebuie să fii milionar pentru a avea o garderobă pusă la punct, ci trebuie doar să fii puţin mai organizat şi mai atent cu hainele şi locuinţa ta.