VIDEO – Noul Mercedes-Benz GLE la Salonul Auto de la Paris 2019

E aici! SUV-ul care a definit segmentul premium varianta XXL a ajuns deja la a patra generație. E logic că e mai economic și mai avansat ca oricând. Dar, cât de avansat? Suficient cât să facă generația precedentă să pară din epoca de piatră.

Primește conducere semi-autonomă, noua interfață MBUX (disponibilă deja pe A-Class), suspensie capabilă de drumuri lungi dar și de off-road (dar încet, că-i iei vopseaua și e scumpă). Cel mai important însă e că GLE e mai mare, adică ai mai mult loc pentru familia ta pe care o vezi puțin (cum altfel să faci bani de mașina asta?). Ca să vorbesc în termeni de om ce se dă pasionat de matematică, doar ca să țină pasul cu desfășurătorul de rate pentru credit, 69 mm în plus doar la genunchi și vreo 30 mm la cap. Ai loc de-acum și pentru un al treilea rând de scaune în portbagaj. Opțiune pentru care trebuie să plătești, că nici la magazinele de mobilă nu se dau gratis.

Nu am încă prețuri, o să mai dureze până la începutul anului viitor să ajungă mașina la noi în țară și pot pune pariu că o să fie un hit. Datorită design-ului emană mai puțină opulență. E în noua linie de design a mărcii și-l prinde bine. Din lateral e la fel de ușor de recunoscut, așa că obișnuiește-te cu ideea că o să te lase cineva să treci atunci când ieși de pe vreo străduță laterală. Te las acum cu prezentarea noastră, a noului GLE varianta 2019.