Mercedes electric la mai puțin de 50.000Euro

Cel mai nou membru al familei EQ este de-acum EQA. Cea mai mică și ieftină mașină electrică pe care Mercedes-Benz o vinde în acest moment. Și destul de rapid intră pe pță, adică de luna viitoare, deja. 

Și dacă îți pare că seamănă mult prea mult cu GLA, ei bine, ai dreptate. Dedesubt este un GLA pentru că ambele autoturisme împart aceeași platformă, MFA2. EQA seamănă destul de mult și cu EQC, adică partea frontală, grilă și cum sunt farurile integrate dar și-n spate, cu stopurile unite de o bandă led. E un baby – EQC. 

Bun, hai să vorbim un pic mai mult despre vechiul. Preț: În Germania pleacă de la 47.540 de euro cu tot cu TVA. Minus subvenții, șanse să îți iei un Mercedes-Benz electric la sub 40.000 de euro sunt destul de mari. Pentru început, EQA vine în varianta EQA250 cu 140 de kilowatssi putere, adică aproximativ 190 de Cai putere. și autonomie în standard WLTP de 426 de kilometri. Ok pentru oraș dar și dacă vrei să pleci la drum lung. Pe viitor o să vedem și variantă cu două motorizări și peste 200 de kw putere dar și o altă variantă cu autonomie de peste 500 de kilometri autonomie în standard WLTP. Face suta în 8.9 secunde iar viteza maximă este de 160 de kilometri pe oră. Bateria are o capacitate de 66 de kwh. Încărcarea la o stație rapidă durează 30 de minute până la 80%. Consum WLTP de 17.7 kwh, destul de eficientă. 

Acum, legat de preț… Trebuie să-ți zic și dotările de bază, foarte probabil să nu mai fii nevoit să bifezi extra-dotări. 

Avem așa: Faruri Led High Performance cu Adaptive Highbeam assist. Haion electric, jante de 18 inch, lumina ambientală cu 64 de culori, camera pentru mersul cu spatele, scaune premium cu reglaj pentru suportul lombar. Sistemul MBUX complet și cu navigație și Electric Intelligence System. O să plătești extra dacă vrei echiparea Electric Art sau AMG Line și pachetul Night. Plus, multe finisaje Rose-Gold la interior.