La ce să te aștepți de la Aston Martin DB11

După o serie întreagă de materiale „tehnice” a venit momentul să vorbim despre o mașină cu adevărat spectaculoasă!

Hai sa vedem pe scurt povestea și ce e cu DB-ul acesta Succesul serialului James Bond, cu Sean Connery în rolul principal, și a francizei ce urmat a fost susținut de alte două elemente principale: Bond Girl și Bond Car.

DB – adică David Brown cumpără un fabricant de mașini în 1946 cu 30000 de lire, uimit fiind de modelul prezentat Atom. În 1963  împreună cu designer-ul italian Superleggera revoluționează modelul DB4 și reușește să lanseze faimoasa James Bond Car, în Goldfinger –  Aston Martin DB5. O mașină care a rămas și acum emblematică … și specială.

Dar azi avem o mașină modernă, o altă James Bond Car, care aduce parcă cu DB5,  fiind și el revoluționar, cu aceeași capacitate cilindrică și același fabricant de cutie de viteze: DB 11 – No Time to Die….

Aston Martin DB11 revoluționează în 2018 tot grupul motor tradițional și toată dorința aceea de „motor mare de vedetă rapidă”, astfel că aduce în portofoliul său un V8 …turbo. Da. Turbo! Pentru prima oară pe lângă motorul mai mic, Aston Martin introduce și motorul turbo. Dar care sunt diferențele de putere? Sau mai exact… e vreo diferență?

Totuși, în era aceasta a noii electrificări, de ce am alege Aston Martin? Un clasic englez până în cele mai profunde cotloane…

Începând cu anii 50-60 aproape fiecare decadă a adus un model de colecție, iar unele chiar mai multe. Tot așa, și în epoca lui, DB 11 are concurență reală cu Ferrari GTC 4 Lusso T, Mercedes-AMG S 63 Coupe sau Bentley Continental GT.

V12, la cei 5.2 litri ai săi ne livra 600 cp și făcea 0-100km/h în 3.9s, cu o viteză maximă de 320km/h. „Micuțul” 4.0 litri livrează 503 cp și face 0-100 în 4.0s, doar cu 0.1 s mai puțin decât tradiționalul și spectaculosul V12 cu o viteza maximă de 301km/h. Dar cât de aplicabilă este această diferență de viteză maximă? Câți dintre proprietarii de mașini supersport merg cu mașina la limita superioară și mai ales unde?? Mai exact, chiar avem nevoie de puterea aceea imensă sau ne mulțumim și cu mai puțin?

Ce alte diferente mai sunt? Cum e interiorul Aston Martin DB11? Ce simți la volanul lui?

Dă click aici să afli raspunsul la toate acestea….