Jocurile video gratis din luna Septembrie

Așadar ne regăsim în luna în care revenim la aglomerația din trafic din pricina elevilor care vor inunda școlile în curând. Dar să nu lăsăm asta să ne strice dispoziția, fiindcă urmează lista cu jocurile video gratis din luna Septembrie de pe Xbox One, PlayStation 4 și PC.

EPIC GAMES STORE

Am spus să începem cu ceva din tărâmul PC-ului. Așa că pe Epic Games Store avem două jocuri extrem de bune. Celeste vine primul loc și este un platformer retro cu o grafică „pixel art” în 8-biți care replică estetica jocurilor dintr-o eră de mult apusă. Aici este și esența sa, fiindcă un joc precum acesta nu putea avea același impact cu o grafică modernă. Dar să trecem la gameplay, fiindcă aici este miezul jocului și vă pot spune că modul în care îți manevrezi personajul de la rundă la rundă și „platforming-ul” se simt exact cum ar trebui. Nu degeaba a câștigat anul trecut în cadrul ”The Game Awards” premiile pentru „Jocul cu cel mai mare impact” și ”Cel mai bun joc independent”.

Următorul la rând este Inside, un joc cu o atmosferă genială care m-a ținut prins din prima secundă până în ultimul moment. Deși am fost puțin dezamăgit de final. La rândul său, Inside a fost premiat cu „Cel mai bun joc independent” în 2016 la „The Game Awards” și totodată a câștigat la categoria „Cea mai bună direcție artistică”. Inside nu este un joc pentru toată lumea. Dacă Fortnite sau PUBG sunt tot ce joci, cu siguranță natura întunecată și atmosfera misterioasă narativă a jocului nu te vor atrage. Dar dacă vrei o poveste bine spusă cu un final extrem de ciudat, Inside va rămâne bine întipărit în memoria ta.

PLAYSTATION PLUS

Ok, destul cu jocurile artistice „BECAUSE I’M BATMAN!”. Miliardarul Bruce Wayne care își dă masca jos și devine Batman vine pe consola japonezilor să îți arate de ce el e șeful nopții. Arkham Knight este sfârșitul trilogiei făcută de Rocksteady Studios și este un joc excelent. Sistemul de bătaie din joc este fără paralel, poate în afară de Spider-Man de pe PS4, grafica arată genial, iar povestea și interpretarea actorilor se află la cote maxime. Acest joc merită fiecare bănuț, dar acum că e gratis nu mai ai nici o scuză să nu îl joci. Al doilea joc „moca” este Darksiders 3, dar despre el nu voi spune nimic, fiindcă am să vă las cu review-ul meu despre joc.

 

XBOX GAMES WITH GOLD

În tabăra verde miscă ceva, ceva, dar nu foarte mult. Iar vin niște jocuri de care nu-i pasă aproape nimănui, mai puțin unul. Iar acela este „Hitman: The complete first season” și pot spune că da, într-adevăr, acesta merită toate laudele. Dacă ești fan al Agentului 47, care a trecut și prin România la un moment dat, și nu ai apucat să asasinezi tot ce îți iese în cale în noua interație, acum este oportunitatea perfectă.

Următorul la rând nu este cel mai cunoscut titlu din industria gaming-ului, dar poate fi distractiv dacă ai cu cine să joci online: „We were here”. În joc, tu și celălalt jucător sunteți prinși în camere diferite al unui castel și trebuie să comunicați unul cu celălalt ca să puteți evada. Un fel de Escape Room digital. Nimic impresionat, dar poate stârni niște momente distractive dacă îți găsești partenerul potrivit.

Ei bine, cam atât pentru luna asta cu jocurile gratis de pe PC și Console. Important este să ții minte că cele de pe PS4 și XB1 le vei primi doar dacă ești abonat la PlayStation Plus, respectiv Xbox Live.