Îți recomandăm Festivalul Internațional de Film de Animație – Anim’est

Vineri, 4 octombrie 2019, începe cea de 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație – ANIMEST. Ca în fiecare an, evenimentul aduce în atenția publicului o mulțime de filme de animație, workshop-uri, masterclass-uri, ateliere și multe alte activități unde să îți petreci timpul.

ANIMEST este singurul festival din România dedicat exclusiv filmului de animație, iar din 2006 aduce pe marile ecrane sute de filme din toată lumea, întâlniri între regizori de film, producători, studenți, curatori și jurnaliști și public. Festivalul este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa, iar din anul 2017 scurtmetrajul câștigător al Trofeului Animest, ales de un juriu international profesionist, se numără printre candidații eligibili ai listei de nominalizări din categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație, a Premiilor Academiei Americane de Film. 

Ca în fiecare an, celor șase secțiuni competitive ale festivalului li se adaugă  secţiuni speciale, dedicate unor şcoli de film de animaţie renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum şi unor animatori consacraţi. Dintre cele șase secțiuni amintim lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip, Minimest şi secţiunii Animash.

Anul acesta, evenimentul se desfășoară în mai multe locații printre care Instituto Cervantes, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Fabrica GastroPub, Club Control, Cinema Elvira Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Elvira Popesco, AWE și Opera Comică pentru Copii, VR Experience la KUBE Musette. Una dintre cele mai importante misiuni ale festivalului este aceea de a resuscita și promova animația autohtonă. De asemenea, concomitent cu festivalul se organizează proiecții de film în diverse orașe ale țării, curatoriază selecții de film la festivaluri internaționale, iar Animest Chișinău este un eveniment anual constant din 2011 încoace.

Prețul biletelor variază în funcție de evenimentul la care vrei să participi iar prețurile încep de la zece lei, un bilet care asigură accesul la toate proiecțiile, exceptând concertele, evenimentele speciale și proiecția de deschidere costă 150 de lei, iar dacă vrei acces la toate evenimentele ai de plătit 250 de lei.