INTERVIU – Cum ajungi manager de top până la 35 de ani

interviu manager de top - Daniel Bobu Vodafone

În copilărie cu toții visăm să schimbăm lumea sau cel puțin să dăm lovitura până la 21 de ani. În realitate, viața e o provocare a răbdării uzată în școli și apoi pe scara profesională până la pensie. Dacă ajungi într-o poziție de lider înainte de 45 de ani, înseamnă că ești rezistent și puternic, nu doar inteligent. Să preiei jobul de Enterprise Marketing Director într-o companie cum e Vodafone, înainte de 35 de ani, e o performanță spectaculoasă rezervată unui personaj pe care prietenii îl descriu ca… un mic geniu. Am încercat să înțeleg mai bine de unde vine și încotro aleargă într-un interviu în care l-am scos din birou și… din zona de confort.

Daniel Bobu este personajul surprinzător cu care îți fac astăzi cunoștință. Înainte să îl asculți, hai să vedem de unde vine.

Este absolvent al liceului Dimitrie Cantemir din București și unul dintre puținii din generația lui care nu au căutat apoi succesul în străinătate. Ar fi putut să o facă ușor. L-ar fi ajutat cu siguranță și diploma de la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice dar și masterul în comunicare de la SNSPA Bucureşti. A urcat repede piramida organizațională până a ajuns Product Manager la Procter & Gamble și apoi a spus STOP.

A luat o pauză de un an și s-a întors la școală ca să adauge în portofoliu un MBA de top la Madrid, pentru care a făcut credit. Mai pe românește, a lăsat un job foarte bun ca să plece la studii intensive plătite cu multe zeci de mii de euro. Așa a revenit la București mai educat, mai bun, mai puternic. În loc să urce repede, s-a lansat ca o rachetă în elita managerilor țării. De aceea cred că e o ocazie bună să luăm pulsul unui bărbat tânăr, care știe cum se construiește o carieră în România, dar pe repede înainte. Hai să îl cunoaștem.

Interviu susținut de BCR.