Produse de îngrijire pe care trebuie să le folosești

După ce ți-am prezentat produsele de îngrijire de bază pe care trebuie neapărat să le folosești mai ales pe timp de vară, sper că te-am convins să adaugi în rutina ta mai mult produse. Știu, este greu să începi să folosești produse de care nu ai auzit și despre care foarte probabil ești sceptic că funcționează. Ei bine, de asta sunt aici. Să te conving să folosești mai multe produse de îngrijire, nu să te conving să cumperi un produs anume. De mai mulți ani am început să adaug treptat în rutina mea produse de nișă, bio, eco, dar și de la branduri de renume. Am investit o adevărată avere în multe produse din dorința de a-mi cizela gusturile. Am învățat că, la fel ca în cazul hainelor, o mare parte din prețul plătit este pentru etichetă. Totuși, asta nu înseamnă că unele produse nu sunt mai bune decât altele.

Dar până să ajungi să alegi produsele după un brand anume, hai mai bine să învățăm să folosim cât mai multe, benefice, nu doar de dragul de a avea un tub în plus în baie. Ții la părul tău? Folosește un șampon potrivit pentru scalpul tău. Te confrunți cu iritații după bărbierit? Folosește produse înainte și după bărbierit și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

ȘAMPONUL

Pe timpul verii cu siguranță faci mai multe dușuri și petreci mai mult timp la piscină. Părul este și el important, așadar acordă-i și lui un pic de timp. Deshidratarea se poate instala și la nivelul scalpului, ceea de duce la un păr uscat, tern și sensibil. Este important să-i oferi îngrijire specifică și să optezi pentru un șampon hidratant și energizant. Chiar dacă în restul anului scalpul tău este gras, deci implicit și părul, pe timpul verii razele UV și clorul din apa de la piscină pot afecta PH-ul deci și sănătatea părului. Pentru că o mască de păr, un ulei sau un balsam ar fi deja prea mult, îți recomand deocamdată un șampon energizant.

DEODORANT

Poate că ar fi trebuit să încep cu acesta, dar sunt convins că spre deosebire de orice alt produs, deodorantul se află în rutina zilnică a oricărui bărbat. Fenomenul transpirației este unul cât se poate de normal, atâta timp cât nu este în exces și nu se traduce prin deshidratare necontrolată. Este modul prin care corpul își reglează temperatura și scapă de unele impurități. Mirosul neplăcut este datorat tocmai celui de-a doilea factor: impuritățile. Un stil de viață nesănătos și un organism plin de toxine se traduce și printr-o transpirație cu un miros neplăcut. Transpirația este de fapt un cocktail de lichide în exces, toxine și hormoni. Astfel, un miros neplăcut este semn că în dieta și în stilul tău de viață ceva nu funcționează cum trebuie.

Împotriva transpirației există mai multe metode eficiente. Cele mai la îndemână sunt produsele cosmetice. Deodorantul are rolul dublu. Prin alcool și substanțele antimicrobiene elimintă bacteriile responsabile pentru mirosul neplăcut, iar parfumul conținut dă o senzație plăcută și acoperă mirosurile neplăcute. La polul opus ca tip de acțiune regăsim antitranspirantul. Acesta previne procesul de transpirație, dar are și anumite proprietăți întâlnite la deodorant. Prin compuși precum aluminiu și zirconiu, antitranspirantul împiedică activitatea glandelor sudoripare. Din fericire, din ce în ce mai mulți producători elimină aluminiul din produsele cosmetice.

Când vine vorba de deodorant și antiperspirant ai la dispoziție tot soul de brand-uri și tipuri de aplicare. Roll-on, stick, spray sau chiar sub formă de cremă. Dintre toate cele mai indicate sunt cele de tip roll-on și stick. Cele de tip spray pot fi inhalate odată pulverizate și pot duce la probleme respiratorii.

Unul dintre produsele de care nu mă pot lipsi de ani buni este deodoratul roll-on de la Vichy. Deși nu mă confrunt cu transpirație excesivă și nici cu miros neplăcut, acesta îmi este de mare ajutor. În primul rând, oricât de cald ar fi și orice activități aș avea de făcut nu-mi fac griji din pricina transiprației. În plus, nu mă confrunt nici cu problema enervantă a petelor galbene. Multe deodorante de proastă calitate lasă urme inestetice pe haine care ulterior duc la deteriorarea țesăturii. Poți încerca fie deodorantul Vichy Homme special pentru bărbați, ori varianta fără parfum. Personal prefer a doua variantă deoarece nu mă împac prea bine cu mirosurile astea masculine care de cele mai multe ori sunt foarte puternice și au miros pregnant de alcool.

Loțiune pentru bărbierit

Când vine vorba de bărbierit, mulți bărbați preferă un look neîngrijit și evită lama de ras mai multe zile de frica iritațiilor. Ba mai mult, unii aleg să folosească aparatul electric sau mașina de tuns pentru a scăpa de eventualele iritații, tăieturi și bășici inestecice și dureroase. Indiferent de metoda pe care o alegi, trebuie să ai în vedere câteva aspecte extrem de importante. Acestea te vor ajuta să obții o piele de bebeluș indiferent de metoda pe care o folosești. Este importantă pregătirea, tehnica dar și produsele folosite. Era să uit! Un alt aspect important este timpul. Da, timpul ăla pe care de cele mai multe ori nu te înduri să-l aloci bărbieritului.

Eu mă voi opri asupra a două dintre aspecte: pregătirea și produsele folosite. Un procent covârșitor de bărbați nu acordă nici un fel de importanță pregătirii. Este important ca pielea și firele de păr să fie pregătite în prealabil prin curățare, exfoliere și înmuiere. După ce ai curățat foarte bine tenul, poți folosi un ulei sau o cremă pre-shave, care se aplică direct pe barbă înainte spumei sau a gelului de ras.

După curățare trebuie aplicat produsul pentru bărbierit. Indiferent dacă alegi un gel, o cremă sau o spumă, important este să alegi una recomandată pentru pielea ta. În cazul în care ai o piele sesibilă, este indicat să folosești una potrivită pentru pielea ta. Poți de asemenea să optezi pentru un produs fără alcool și cu hidratare intensă. Deși la mine o barbă completă se lasă încă așteptată, perciunii și zona bărbiei necesită bărbierit din când în când. Și pentru că nu posed o barbă în adevăratul sens al cuvântului, la primele încercări de a mă bărbieri am folosit lama direct pe piele. Evident, m-am umplut de tăieturi, coșuri și semne inestetice. Am înțeles atunci că este important să aleg un produs în acest sens. Am folosit o perioadă un săpun pentru bărbierit, dar nu mi s-a părut practic. Am ales apoi spuma de ras de la Vichy Homme. Are un miros plăcut, este creată special pentru tenul sensibil și este nevoie de foarte puțin produs. Cel puțin la mine.

Spuma își mărește volumul de până la zece ori, înmoaie și facilitează un bărbierit simplu și rapid. Dacă nu ești adeptul spumei, poți încerca gelul. La fel ca în cazul spumei, acesta își mărește volumul și o cantitate mică este suficientă pentru a acoperi o zonă foarte mare a feței. În plus, textura sa lubrifiază tenul și facilitează un bărbierit ușor, mai ales dacă vorbim de o barbă mare și deasă. Gelul L’Oreal Men Expert nu are alcool și este perfect pentru cei care se confruntă cu un ten sensibil. În plus, glicerina ajută la hidratarea părului și după bărbierit.

Nu înseamnă că ai teminat cu bărbieritul odată ce te-ai văzut scăpat de părul nedorit. Iritațiile și coșurile apar mai ales după bărbierit când pielea este sensibilă și expusă bacteriilor. De aceea este foarte imporant să folosești un after shave bun. Unul care să dezinfecteze, să curețe și să hidrateze. Practic, dacă omiți acest pas, întreaga pregătire și produsele folosite au fost degeaba. Tot din gama L’Oreal Men Expert îți recomand Hydra Sensitive. Se înțelege de minune cu gelul de ras și vine să definitiveze întregul proces.