Cum să te îmbraci dacă ești slab

Dacă zilele trecute am vorbit despre cum să te îmbraci dacă ești ceva mai plinuț, astăzi îți dau câteva sfaturi legate de cum ar fi bine să te îmbraci și ce fel de haine ar fi bine să eviți pentru a arăta bine, în cazul în care ești prea slab. Știu foarte bine cum este atunci când jachetele și sacourilor au mânecile prea lungi, cămașa nu se așează prea bine, iar să-ți găsești o pereche potrvită de pantaloni este o provocare de fiecare dată.

Dacă ești slab și scund, ca mine, ești un pic mai norocos. Găsești o varietate mai mare de haine, mai ales la magazinele pentru adolescenți. Însă, dacă mai ești și foarte înalt, calculele se complică un pic. La fel ca în cazul celor plinuți, important este să nu încerci să te îmbraci precum cei cu un corp bine proporționat și să îți alegi haine pe măsura ta.

Poartă haine pe măsura ta

Cel mai important aspect, indiferent de greutate și înălțime, este să porți hainele care sunt pe măsura ta. Avantajul este că poți purta haine ceva mai strâmte, dar și mai lungi și cu un croi supradimensionat. Dacă ești foarte înalt, un tricou ceva mai lung îți va mai tăia din picioare și astfel vei părea un pic mai scund decât ești. Ține minte! Picioarele sunt partea pe care trebuie să încerci să o maschez pe cât posibil. Așa că, dacă ești scund, ferește-te de pantalonii cu talie joasă, iar dacă ești foarte înalt îți poți purta liniștit. Evită să îi porți pe cei tip șalvar. Nu sunt prea plăcuți vizual și nici nu te avantajează.

Straturi, straturi, straturi

Un alt truc foarte simplu pentru tine este să te îmbraci în straturi, adică peste tricou să adaugi o jachetă, peste o cămașă un cardigan și așa mai departe. Daca vrei să-ți ascunzi fizicul, ar fi bine să folosesti cât mai multe straturi și astfel să oferi mai mult volum. Un sacou bine croit, purtat peste o cămașă, de exemplu, va sta mai bine pe tine decât în cazul în care ai purta doar cămaşa și îți construiește umerii, oferind iluzia că ești mai corpolent. Același efect îl obţii și cu ajutorul altor haine asemănătoare precum vesta, puloverul sau geaca de piele.

Haine deschise la culoare și dungi

cum să te îmbraci dacă ești slab

Probabil știi deja că o culoare închisă te poate face să pari mai slab, deci este bine să te ferești. Lasă negrul pentru cei plinuți și caută să porți pe cât posibil haine deschise la culoare. Împrietenește-te, de asemenea, cu albul și bejul. Dacă durduliii trebuie să fugă de dungile orizontale, tu le poți purta liniștit. Ba chiar sunt recomandate pentru a da volum pe orizontală și pentru a te face să pari ceva mai solid decât ești. În plus, dacă ești scund, poți apela și tu la dungile verticale, pentru a da impresia că ești mai înalt.

Evită maiourile și tricourile în V

Eu nu-i recomand numănui să poarte maiouri, mai ales dacă nu este la plajă, cu atât mai puțin cuiva slab. Nu te va avantaja de nici un fel să ai brațele şi pieptul expuse. De asemenea, tricourile în V dau efectul unui gât lung și slab, iar tu cu siguranță numai de asta nu ai nevoie.

Renunță la jeanșii skinny

cum să te îmbraci dacă ești slab

După părerea mea, modelul de jeans skinny nu se potrivește nimănui, cu atât mai puțin cuiva care are două scoabe. Totuși, poți opta pentru o pereche de pantaloni slim, care să-ți contureze bine linia piciorului și să te facă să pari mai înalt. De asemenea, dacă ești foarte înalt, poți purta pantaloni cu talie joasă, pentru a mai tăia din efectul de picioroange. La polul opus, dacă ești minion, pantalonii cu turul lăsat sau cu talie joasă te vor face să pari îndesat. Așa că uită de ei!

Ponturi finale şi tranzitorii

Poartă haine din materialele texturate, care mi se par ideale pentru a adăuga un efect de lățime. Combină o pereche de pantaloni și un sacou în culori distincte, pentru a tăia linia verticală a siluetei. Alegând culori diferite, din palete coloristice contrastante, vei obține un efect vizual de segmentare a corpului.

Accesorizează sacoul cu batiste colorate sau cu diverse accesorii metalice, pentru a atrage atenția către acea zonă şi pentru a devia atenția de la înălțime. Nasturii dubli sunt ideali pentru bărbații înalți si slabi, deoarece adaugă vizual câteva kilograme. Același efect îl au și materialele groase, cum ar fi stofa sau postavul.