Idei de ținute pentru seara de Revelion

Sper că ai trecut cu bine de petrecerea de Crăciun, că ți-ai vizitat toți apropiații, n-ai uitat să iei cadou cuiva și mai ales că ai un plan pentru seara de Revelion. Chiar dacă unii o consideră o seară ca oricare alta și nu acordă prea multă importanță, cel puțin din punct de vedere simbolic aceasta este plină de încărcătură. Măcar dacă faci o mică recapitulare a anului ce tocmai s-a încheiat, dacă-ți amintești reușitele, dar și eșecurile și tot ai câștigat ceva.

Celor care aleg să-și petreacă seara acasă la un pahar de vin și un film bun le urez odihnă și vizionare plăcută, iar cei celor care și-au făcut planuri de petrecere le ofer câteva sfaturi și idei de ținute. Dincolo de bilanțuri și planuri, Revelionul este o seară de distracție și merită să profiți din plin de ea. Însă, cu limită. Nu uita că nu este doar seara ta, așadar grijă mare la numărul de pahare băute, dar și la câteva reguli de bune maniere. Despre ele s-a mai scris la noi pe site și găsești aici un ghid complet cu reguli de bun simț. Toate sunt valabile și obligatorii.

Idei de ținute

În general, alegem petrecerea de Revelion să fie la restaurant sau club. În acest caz trebuie să acorzi atenție ținutei tale, să respecți dresscode-ul în cazul în care există și să încerci să ieși în evidență cu ceva anume. Un element, o abordare care să te reprezinte. Lucrul acesta este valabil oricărei ținutei și oricărui eveniment, însă când este vorba de unul mai special cu atât mai mult.

În cazul în care mergi însoțit asigură-te că ținuta ta este în concordață cu a partenerei. Nu mă înțelege greșit. Nu este neapărată nevoie să vă asortați și nici să purtați un element comun. Trebuie doar ca, ținutele voastre, să fie într-o armonie vizuală. Practic trebuie să gândiți ambele ținute ca pe una și să vă asigurați că nu sunt în condraticție. Cel mai simplu este să abordați aceeași paletă de culori. Însă puteți fi mai creativi și să creați un contrast din ținutele voastre. Chiar și așa ține minte că ea trebuie să fie centrul atenției și să strălucească, iar ținuta ta să completeze întregul tablou. Dacă ea alege o rochie neagră, simplă, asigură-te că tu nu porți un sacou cu imprimeu țipător, spre exemplu.

Cu ce poți să dai plus valoare ținutei tale? Dacă alegi să petreci la un restaurant, cea mai bună alegere este un costum. Fie că alegi unul format din două piese, ori dacă locul și evenimentul o cere unul din trei piese, asigură-te că ieși din anonimat cu ajutorul accesoriilor. Poți alege o pereche de șosete colorate, o batistă cu imprimeu, un ac pentru butonieră, butoni personalizați ori o eșarfă. Dacă alegi un costum într-o singură culoare în nici un caz nu asorta pantofi colorați stident. Poți de asemenea să alegi un sacou deosebit din catifea, ori cu inserții. În acest caz poți alege pantofi din lac.

v

Dacă ai ales să petreci câteva zile la munte, asigură-te că ai haine groase și bazează-te mult pe tricoturi și haine termice. Confortul este foarte important și nu vrei ca a doua zi în loc de bilanțuri și planuri să te îndopi cu medicamente. Nu înseamnă totuși că trebuie să te înfofolești până nu mai poți să te miști. Aplică regula celor trei straturi și acoperă-ți bine extremitățile cel puțin pe perioada cât stai afară. Vrei un sfat? Subestimează frigul de afară și îmbracă-te mai gros decât ai face-o în mod normal. O cană cu vin firt și puțină mișcare îți vor asigura plusul de confort de care ai nevoie.

Îți recomand să folosești cizme sau bocanci impermeabili și îmblăniți, iar șosetele groase sunt de asemenea o alegere bună. Pe sub jeans care desigur nu trebuie să fie plini de rupturi și găuri, poți purta o pereche de colanți de compresie. Alege de asemenea o parka ori o jachetă cu puf lungă. Șosetele, un fular gros și mânușile îți vor asigura de asemenea confortul de care ai nevoie. Astfel, straturile intermediare pot fi ceva mai subțiri și astfel te vei simți mai comod.

Concluzie

Oriunde ai alege să petreci seara de Revelion asigură-te în primul rând că te simți bine din toate punctele de vedere, că oferi atenția cuvenită ținutei și că-ți respecți gazda oricare ar fi ea.