VIDEO – Gran Turismo Sport și Project Cars 2 – două simulatoare de top

Gran Turismo Sport și Project Cars 2

Gran Turismo Sport și Project Cars 2 sunt două titluri de top în universul simulatoarelor auto. Ambele sunt programate să fie lansate în luna octombrie a acestui an. Le vei găsi pe amândouă pe platforma PlayStation 4, dar Project Cars 2 va fi disponibil și pe PC sau Xbox One.

Gran Turismo Sport, însă, este rezervat consolei dezvoltate de Sony. Chiar și cu această parte exclusivă a francizei GT, ea rămâne un titlu de referință în domeniu. Japonezii care au creat-o plănuiau să o lanseze anul trecut, dar au decis să amâne totul cu un an pentru a fi siguri că totul va fi perfect. O amânare de un an nu este pentru a corecta gafe de amatori, ci o decizie conștientă luată de profesioniști într-un domeniu complex. Evident, chestia asta a ridicat așteptările și mai departe.

Poate că vi se pare ciudat sau neobișnuit că vorbim despre simulatoare auto la rubrica noastră dedicată mașinilor. Ei bine, cele două titluri de top din acest spectru sunt atât de reușite încât este păcat să nu le încerci niciodată. Serios. Așteptările noastre au fost ridicate pe bună dreptate, iar creatorii celor două titluri nu ne-au dezamăgit până acum atunci când a venit vorba de gameplay sau de simularea comportamentului unor automobile reale. Tocmai de aceea, ambele echipe de dezvoltare au colaborat atât cu piloți, cât și cu ingineri auto, iar rezultatele ar trebui să se vadă în ambele jocuri. Ne așteptăm la un nivel înalt de fidelitate atât în privința felului în care se vor comporta vehiculele, cât și la cum vor arăta traseele pe care vor alerga acestea.

Noi ni le dorim pe amândouă, iar singurul lucru care ne mai lipsește este timpul să le jucăm. Acesta din urmă este un impediment pentru mulți, dar poți să pui deoparte jumătate de oră sau chiar 60 de minute întregi pe săptămână cât să te joci unul dintre cele două simulatoare excelente care apar în octombrie. Dacă ești fanul genului, vezi că apare și WRC7 tot în octombrie.