În 2020 avem mai multe servicii de streaming ca niciodată. Poți să vezi un film sau un serial complet din trei click-uri, oriunde ai fi și de pe orice dispozitiv. Mi-au plăcut dintotdeauna filmele și tocmai de aceea acasă nu am televizor, ci un proiector care umple tot peretele. Mi-am făcut moftul cu un buget redus și la capitolul sunet, un sistem 5.1 pe care niciodată nu pot să îl dau mai tare de 40%. Altfel mă aleargă vecinii. Sau se invită la film. Despre asta vă povestesc însă într-un clip separat, astăzi vă spun ce seriale am văzut pe Netflix și de ce mi-au plăcut.

De ce Netflix? Pentru că din toate serviciile de streaming din România este cel care are cea mai bună calitate a imaginii și a sunetului. Nu m-a plătit nimeni să spun asta, e doar realitatea.

1. The Witcher

Dacă îți plac filmele de ficțiune cu monștri și super-eroi bântuiți de greșelile lor, cu puțin umor negru presărat peste toate discuțiile o să îți placă și The Witcher. Momentan e doar un sezon, însă o să îl vizionezi în doar câteva zile. Te va prinde. Geralt of Rivia este un mutant care omoară monștri pentru bani, un fel de mercenar cu super-puteri. Serviciile lui sunt cerute de sătenii sau regi, ca să curețe ținuturile acestora. Serialul a fost scris pentru Netflix și poate recunoști personajele și povestea din seria de jocuri cu același nume. Povestea e construită genial iar pe la ultimele două episoade când crezi că ai cam prins șmecheria cu povestea, ți se dă un reset total.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

2. Dracula

Îți spun de pe acum că e scurt, doar trei episoade fiecare de vreo oră și jumătate. Este unul din acele seriale, regândite după o poveste folosită poate de prea mute ori. Mi-a plăcut tocmai pentru poveste, care este diferită și îți va schimba puțin percepția despre miturile lui Dracula. Ah, și este produs de BBC în colaborare cu Netflix. Cele trei episoade se desfășoară sub formă de poveste, spusă chiar de către Dracula către prizonierii săi, unul în fiecare episod. Plecăm de pe la 1800 și ceva și ajungem până în prezent. Serialul nu va mai avea o continuare.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

3. Our Planet

Dacă nu ai auzit de David Attenborough atunci e cazul să pornești acum acest serial. Sigur o să îți aduci aminte de vocea calmă și expresivă a ”tipului de la BBC” care narează acest documentar despre planeta noastră. Sunt opt episoade de vreo 45 de minute. Îți recomand un ecran cât mai mare ca să vezi de ce echipele de filmare BBC au stat luni de zile pe teren, pentru câteva cadre. Este superb și pe de altă parte foarte informativ, pentru că este un documentar. Și vine la un moment potrivit, când vorbim tot mai des despre schimbări climatice. O să iubești și mai mult natura după acest serial.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

4. Altered Carbon

Acțiunea are loc în secolul 23, cu mult timp de acum încolo. Și ce vezi aici are mari șanse să devină realitate. În secolul 23 conștiința poate fi digitalizată și copiată dintr-un corp uman în altul. Fiecare mutare costă câteva credite. Cei mai bogați se pot transfera la distanță, un fel de back-up de date prin internet, lucru pe care îl recomand și eu pentru datele importante de pe mobil. Scenariul devine catchy când cineva îți vrea ”capul” și în timpul backup-ului în cloud ai pierdut o zi din memoria ta. Practic nu mai știi cine te-a omorât. Pentru asta angajezi un soldat foarte bătrân și copt la minte să te ajute să îți aduci aminte. Este spectaculos pentru imagine și scenariu. Și vine curând și sezonul doi.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

5. Vikings

Are deja șase sezoane la activ și recunosc că pe ultimele două nu am apucat să le văd. Le-am lăsat să se adune puțin tocmai pentru că îmi place să văd restul dintr-un foc. Un weekend în care nu am chef să ies din casă și mă hrănesc doar cu chipsuri, nachos și mult sos picant va fi perfect pentru Vikings. E cu poveste, ajungi să îndrăgești personajele dar pentru asta ai nevoie de răbdare. Poate nu de la primul episod, dar de pe la jumătatea sezonului nu o să mai vrei să te duci la somn. E despre vikingi, cu vikingi, și este serialul care a stârnit o frenezie în rândul ”muritorilor de rând”.

Acestea sunt recomandările mele de seriale. Sper că nu ți-am dat nici un spoiler și ne revedem data viitoare cu preferințele celorlalți prieteni și colegi :)

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.