Ce trebuie să conțină geanta pentru sală

geanta pentru sală

În teorie, îți trebuie doar voință ca să faci sport, dar realitatea îți va demonstra că este vorba despre mai mult de atât. În orice variantă ar fi, mișcarea zilnică este necesară și utilă, știm deja asta cu toții, dar și pentru a spune cu mândrie după 40 de ani că nu faci sport pentru mușchi și fete, ci pentru un corp și o minte sănătoasă. Pe lângă ambiție și voință mai ai nevoie doar de o geantă pentru sală cu lucrurile importante și necesare în ziua antrenamentului. Hai să vedem ce nu ar trebui să îți lipsească din această geantă pentru a te simți cât mai confortabil.

Încălțămintea. Pentru varianta de alergat, ar fi ideal să ai o pereche bine ventilată care să îți lase piciorul să respire. Investește într-o pereche confortabilă, bine lucrată și ideală pentru sportul pe care îl practici.

Tricourile. Să nu fie din bumbac 100% pentru că acestea se vor lipi de tine atunci când transpiri și vor păstra transpirația în ele, ceea ce poate să fie incomod și cam neplăcut pentru cei din jur. Îți recomand să fie din fibre sintetice, cum ar poliester, vâscoză sau elastan.

Pantalonii. Scurți sau lungi, aici este alegerea ta.  Important este să fie comozi și să te lase să te miști cât mai liber. Dacă au un buzunar cu fermoar, cu atât mai bine, pentru că trebuie să ții undeva și cheia de la vestiar.

Mănuși. Pentru unii, ele sunt indispensabile pentru ridicarea greutăților. Însă dincolo de evitarea tăieturilor şi bătăturilor cauzate de ridicarea greutăților, acestea te ajută și la reducerea riscul de a transmite germeni. Da, da ați auzit bine! Chiar dacă bunul simț te face să ștergi aparatele cu dezinfectant după folosire, o sală de sport poate fi plină cu fel și fel de microbi, mai ales pe echipamente.

Ce ar trebui să conțină geanta cu care mergi să faci sport?

geanta pentru sală

La fiecare antrenament vei avea nevoie de apă. În loc să cumperi de fiecare dată un pet de 0.5 litri de la “barul” sălii de fitness, mai bine ia cu tine un recipient rezistent pe care să îl poți reutiliza. Îi faci plinul de acasă cu apă filtrată și așa nu contribui la poluarea cauzată de plastic. Sau poate ești utilizator de shake proteic, cu atât mai bine se potrivește să ai o astfel de sticlă în geantă.

Nu uita să îți iei un prosop mic, separat de cele de la sală, ca să te ștergi pe față. Este mai bine să îl folosești pe al tău. Evident, pentru a folosi dușul sălii, îți mai trebuie încă un prosop, dar sper că nu avea nimeni nevoie de această mențiune. Din același registru, nu o să simți greutatea în plus a unui deodorant bun la tine în geantă. Poți lua unul ”de călătorie”, adică mai compact, dacă spațiul este o problemă.

Dacă tot ai haine de schimb la tine, ar fi o idee bună să ai și o pereche de șosete în plus, în cazul în care vei transpira mai mult decât te așteptai și vei dori să te simți fresh până acasă. În aceeași idee, este important să mai ai un tricou la tine, împăturit frumos într-un colț al genții, pe care să-l poți lua pe tine dacă se întâmplă să ai alt program după antrenament.

Ce elemente poți lua în plus în geantă pentru sport?

geanta pentru sală

Dacă ești meloman, ia cu tine o pereche de căști, diferită de cele pe care le folosești în mod normal, ca să nu fie mare pagubă dacă le pierzi sau le strici. Există și riscul să le strici dacă transpiri mai mult sau dacă nu ești deosebit de atent cu lucrurile tale. Pentru că trăim cu toții vieți agitate și aglomerate, este normal să te trezești ”lovit” de foame după un antrenament. Tocmai de aceea, dacă nu consumi alte suplimente, nu strică să lași un baton proteic rătăcit prin geantă.

Tot pe partea de îngrijire personală, mai poți să ții în geanta pentru sală și un pachet cu șervețele umede și chiar un gel de duș. Mai departe de atât, tu știi ce produse folosești, deci te poți orienta în funcție de necesitățile tale. În orice caz, evită să cari tot sertarul de cosmetice în geantă, că doar mergi la antrenament, nu în concediu.

Cum ar trebui să fie geanta pentru sală – dacă ești exigent

geanta pentru sală
Așa cum îți povesteam nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a-ți transporta echipamentul pentru antrenament. Din contră, te poți descurca alături de o listă scurtă de obiecte. Cu timpul, vei deveni mai pretențios și nu o să te mulțumești cu un ghiozdan mai vechi sau cu un rucsac de orice fel. S-ar putea să îți dorești o geantă pentru sală cum ai văzut în filme. Știi tu, adică o geantă în toată regula doar pentru a transporta echipamentul de fitness.

Perfect de acord. Când vine momentul achiziției, încearcă să găsești un model care să fie suficient de generos pentru toate lucrurile tale, dar care să aibă și o masă redusă și câteva compartimente interioare. De departe cel mai util lucru la noua geantă de antrenament ar fi materialul care să respire și să fie impermeabil. Pare un moft acum, dar dacă te prinde ploaia în drum spre antrenament, vei înțelege exact la ce mă refer. Oricât de tare ai vrea să te antrenezi, dacă ai ajuns cu hainele ude la sală nu o să mai ai nici o tragere de inimă pentru mișcare.