Video | Trei jocuri pentru mobile

Dacă Fortnite Beta tocmai s-a lansat pe platformele Android, asta nu înseamnă că trebuie să rămâi blocat în el. Așa că v-am pregătit trei jocuri de mobile numai bune ca să vă distreze.

MAGIC RAMPAGE

Un joc care nu se abate de la formula standard de platformer 2D este Magic Rampage. Dar nu spun asta ca pe ceva negativ, fiindcă ce face, face bine. Ca să fiu sincer cu voi, eu sunt un împătimit al jocurilor care recreează aspectul pixelat din vremurile de mult apuse ale cabinetelor Arcade. Dar acest titlu nu m-a deranjat că a mers într-o altă direcție. Nici măcar faptul că nu există o coloană sonoră în 8-biți. Asta din cauză că gameplay-ul este solid, sistemul de progresie este bun, armele sunt variate și dificultatea este bună. În alte cuvinte, experiența este solidă.

IDENTITY V

Identity V este un joc multiplayer online asimetric, adică patru versus unu. Doar că acel unu reprezintă alt jucător și nu mai multe linii de cod care fac ce au fost programate să facă. Jocul este împărțit în două tabere. Cea a victimelor care fug de un vânător și încearcă să câștige runda evadând și cea a prădătorului care îi fugărește și încearcă să îi elimine pe rând din joc. Când victimele reușesc să scape sau când Vânătorul i-a eliminat pe toți, se termină runda. Ce m-a impresionat cel mai tare la acest titlu a fost modul în care a fost omogenizat totul. Fiindcă nu e doar un simplu joc asimetric. Ci are un mod unic de a povesti cum au loc aceste evenimente.

GUNS OF BOOM

Trebuia să includ un shooter. Fiindcă observ că jocurile de pe telefon încep să le ajungă din urmă cele de pe PC sau console. Bineînțeles, nu ne apucăm să comparăm grafica încă, dar în câțiva ani vom avea titluri care vor semăna cu cele din ziua de astăzi. În cazul nostru, Guns of Boom îmi aduce de cum era Team Fortress 2. Un shooter pur online care vine cu un gameplay solid și o estetică ce îmi conferă o stare de bine. Ai la dispoziție un arsenal întreg de arme din care să alegi și pe care să le crești în level. Asta înseamnă mult timp de joc în care ai un scop bine determinat și destulă variație să te țină ocupat mult timp.

Dar gata cu preambulul, căci e timpul să vedeți exact despre ce vorbesc.