Cu o floare nu se face… mai nimic. Câte flori se oferă și când?

Despre floarea aia pe care o plimbi de colo-colo agitat prin oraș vorbesc. Pe care o cumperi ca să o dăruiești EI. Se pare că în codul bunelor maniere scrie că așa e frumos. Să te prezinți la prima întâlnire cu o fată, cu o (1) floare. De cele mai multe ori e un trandafir. Că doar n-o să duci o gerbera, sau o cală, sau doamne ferește o garoafă. Nu contest, așa o fi.

Însă îmi vine ușor greu să cred că toți bărbații pe care-i văd ducând în mână o floare sunt la prima întâlnire. De fapt, sunt sigură că nu. Pentru că prea o pupă cu foc pe destinatară în momentul întâlnirii.

Să vă explic.

Dragi domni, vă rog mult să nu mai cumpărați o floare. Un buchet frumos cum vi se pare? Nu-mi spuneți că nu vă plac cele preambalate de florărese, și că vă grăbiți și cumpărați repede o floare. Dacă cereți, de exemplu, 15 trandafiri în loc de 1, îi legați frumos cu un șnur, plătiți și plecați, posibil să întârziați maxim 30 de secunde dar nu mai păreți… “sărăcuți” când mergeți la întâlnire. Și nici fata nu mai arată ciudat cu un singur trandafir în mână.

Nu-mi spuneți nici că “nu se dă în vânt după flori, dar îi mai iau din când în când” pentru că așa ceva nu există. Ori îi plac, ori nu. Dacă-i plac, vă asigur că un fir nu e de ajuns. Dacă nu-i plac, nu vă mai deranjați. Mai bine ocupați mâna aia, cu care țineți o floare, cu o cutie plină cu prăjituri bune. Veți fi mai fericiți amândoi.

O floare nu este și nu va fi niciodată o completare la un cadou. Dacă vreți să oferiți cadoul și FLORI, vă rog mult cumpărați FLORI. De asemenea, dacă ați comis o “nasoală“, să nu credeți că florile o repară, și cu atât mai puțin o floare, fie ea și singura de genul ei din oraș. Așadar, faceți frumușel un avans de salariu, treceți pe lângă florărie și mergeți repejor la magazinul cu pietre și cumpărați de acolo ceva să o surprindeți. De la swarovski în sus, vă recomand.

În plus, momentele în care e recomandat, și prin asta vă rog să înțelegeți că e obligatoriu, să cumpărați niște buchete de flori ca-n filme, sunt ziua de naștere, ziua/zilele onomastice (da, toate) și ziua de 8 martie. Regula e valabilă și când o întâlniți pe mama fetei cu care sunteți în vorbă. Nu duceți niciodată o floare și în nici un caz un ghiveci (am mai auzit cazuri).

Cât despre o floare, ea stă bine doar pe măsuța cu care îi duceți micul dejun la pat. Și asta pentru că pe tăvițele alea, pe lângă cafea, suc de portocale și farfuriuțe cu tot felul de bunătăți, nu încape un buchet de vreo 30 de fire.

Mai mult, cred că stricați și socoteala bietelor florărese dacă mergeți și cereți un fir. Poate că le lăsați cu un număr par de flori, și ele, în loc să spere că vor vinde buchete, speră să mai vină unul ca voi, care să cumpere o floare, ca să le iasă iar numărătoarea.