Trage să fii sexy, nu ca să devii un sac de mușchi

„Să facem din cantitate o nouă calitate” o fi fost o lozincă de succes în vremea socialismului, însă vei greși enorm dacă planifici să îmbrățișezi acest principiu materialist-dialectic atunci când pui mâinile pe fiare ca să faci mușchi. Chiar dacă ai crescut cu eroi precum Dwayne Johnson, Popeye Marinarul, Johnny Bravo, the Incredible Hulk sau Colossus, ține cont că pe forțoșii ăia nu prea i-a luat nici o tipă în brațe. Poate doar o dată, de milă. Iar tu, atunci când suferi, transpiri și împingi de aparate ca să devii un pachet de carne macră, o apuci pe aceeași cale greșită cu femeile care se-nfometează ca să arate precum fotomodelele din reviste, pentru că din fragedă pruncie le-a lăsat cineva să creadă că așa și numai așa pot fi atrăgătoare.

Mitul femeilor care oftează după masculii cu statură herculeană a fost recent făcut pilaf de un studiu publicat sub egida UCLA, document din care a rezultat că fetelor li se par cei mai sexy bărbații cu corp tonifiat sau cel mult atletic. Abia după ei venea în preferințe pachetul cu mușchi la kilogram, deci abia pe locul al treilea. Ultimul în clasamentul atractivității sexuale, spre surprinderea nimănui, a rămas bărbatul cu șunci, cel pe care aproape nimeni nu-l visează în așternut. În schimb, dolofanul a ieșit campion la încredere, cele mai multe participante la studiu au decis că el e cel mai fidel partener posibil. Undeva, pe acolo, zace rătăcit și bărbatul cu fizic comun, cel pentru care femeile nu prea nutresc nici fantezii erotice, nici planuri casnice. Cu alte cuvinte, fii oricum, dar nu fi precum toți ceilalți, ca să ai succes în amor!

Însă bicepșii, pectoralii și pătrățelele sunt bune doar cu măsură. O demonstrează un alt studiu, echivalent cu o lovitură în ficați pentru adepții mușchilor zvârliți cu ghiotura pe spinare, studiu care arată că bărbații înalți și foarte înalți, un pic supraponderali, au cele mai multe partenere de sex. Creaturi ceva mai complicate și poate uneori mai înțelepte decât suntem noi, femeile nu se aruncă în pat cu orice individ care le stârnește hormonii. Cerebralele astea de fete par să-i prefere pe bărbații care le inspiră nu neapărat vise umede, cât încredere și protecție – iar pentru asta e de-ajuns să fie oleacă mai înalți și să aibă un pic de burtică. Paradoxal, tipii pe care femeile îi consideră cei mai de casă par să aibă parte de cele mai multe aventuri. Însă asta ne întoarce la dilema din primul paragraf. Cine se mulțumește să fie un burtos cu stimă de sine sub nivelul mării și cu sănătatea în pioneze? Or fi vreo zece oameni pe planetă. Cine vrea să arate bine? Oho, toată lumea! Până unde să întinzi pelteaua cu umflatul mușchilor? Asta depinde numai și numai de tine.

Dacă vrei să fii Hulk sau Captain America e fix treaba ta, atâta vreme cât te simți bine în propria piele. Hulk inspiră teamă, Captain America le face pe fete să ofteze. Iar sănătatea se găsește în sport, nu în șunculițele revărsate peste curea, contrar miturilor vehiculate pe la cumătrii de neamurile tale de la țară. Și au înțeles asta milioanele de bărbați care aleg să tragă de fiare. Sălile de forță sunt mereu pline, abonamentele-s tot mai scumpe și nimeni nu pare dispus să renunțe. Practic, sportul cu metale grele ne unește pe toți. Hipsteri, rockeri, maneliști, intelectuali, muncitori în construcții, funcționari la primărie, programatori cu ochelari și față de nerd pe sistem turbo, cu toții suntem egali în fața presei pentru piept. Kilogramele nu știu carte, nici alea de pe burtă, nici alea de pe halteră. Cui pe cui se scoate, respectiv kil pe kil, iar niște fibră în locul slăninuțelor este oricând de preferat. Secretul însă este să ajungi la nivelul la care ai dorit și să te menții, nu să ajungi vreun Sfarmă-Piatră cu cravată. Femeile îi admiră și pe ei, e drept, dar preferă să păstreze distanța, că n-au ce face în pat cu ditamai Panzerul teuton. O zvârlugă tonifiată optim se joacă mai vioi și mai creativ, așa cum le place tipelor.

Odată ce devii (ireversibil) împachetat de mușchi, o să te aclame doar băieții de la sală, instructorul de culturism și probabil vreo câțiva experți în bodybuilding, adunați în juriul vreunui concurs. Dacă tu asta crezi că te reprezintă, atunci bagă mare, n-aș vrea să te rețin! Dar, dacă tragi ca apucatul doar ca să-i ajungi din urmă pe amicii tăi doldora de fibră, trezește-te la realitate, lasă bara jos, respiră adânc și fugi la duș! Scutește-te de chinul orelor de împins la aparate și de ispita mai știu eu căror substanțe care pot să-ți umfle peste noapte pectoralii, bicepșii, tricepșii și să-ți modeleze instant pătrățele perfect geometrice pe abdomen. Înainte să te trezești că din oglindă se strâmbă la tine un Goliat fioros, relaxează-te și amintește-ți că e suficient să-ți menții un corp bine proporționat, să poți alerga suta în mai puțin de zece secunde și să poți învârti femeia prin aer la dans. În loc să prestezi ore suplimentare complet inutile la sală, ia și citește o carte sau cucerește o fată. Eu, sincer, așa aș face.