FILM 2017 | Te-nsori cu mine, bro’?

Sper că te-ai prins din prima că nu este o propunere, ci ăsta este titlul filmului. Mai bine spus o traducere mai mult sau mai puțin fericită de la originalul Épouse-moi mon pote. Echipa din spatele Alibi.com, Babysitting 1 șise întoarce cu o nouă comedie. Să mai spună cineva că francezii nu au umor.

Anul acesta am vizionat trei comedii bune, cum demult nu mi-a mai fost dat să văd. Fără clișee, fără prosteală și exagerări doar de dragul de-a smulge un zâmbet forțat. Și culmea, toate trei vin din Hexago, iar două dintre ele tratează două teme extrem de populare. Primul, Aterizare Forțată, are în centrul acțiunii un emigrant și lupta unui agent de-aș duce ultima misiune la bun sfârșit pentru a se putea bucura de avansare. Te-nsori cu mine, bro atacă două teme mult, mult mai sensibile. Căsătoriile de convenineță și homosexualitatea. Și, deși sunt două teme care cu siguranță ar ofensa multă lume, sunt tratate atât de amuzant și de fair încât n-ai cum să te superi nici pe actori nici pe scenariști. Glumele sunt bune, comicul de situație și de limbaj se împletesc foarte bine cu unele glume autentice.

Te-nsori cu mine, bro'?

Ca de obicei, încerc să-ți dau cât mai puține detalii despre acțiune și intrigă pentru a nu-ți strica plăcerea de-a vedea filmul. Ideea este că Yassine, interpretat de Tarek Boudali, își găsește jobul visurilor lui în Franța, dar după un șir nefericit de evenimente, de care se face direct răspunzător, riscă să fie deportat. După mai multe încercări, găsește o soluție salvatoare. Să se căsătorească și astfel să obțină actele necesare pentru a rămâne în Hexagon. Să nu crezi că a fost ușor. Îți mai spun doar că, singurul dispus să accepte căsătoria de conveniență, fără bani, este prietenul și vecinul lui Fred  (Philippe Lacheau). De aici începe o întreagă comedie, un lung șir de minciuni, probleme și situații extrem de haioase.

Fiind o comedie, singurul lucru pe care trebuie să îl știi este că se râde mult. Mult și bine. Așa cum spuneam, umorul este autentic, glumele nu sunt forțate și nu simți nici o secundă că cineva ar fi încercat să fie mai temperați la glume în ceea ce privește comunitatea LGBT.

Filmul rulează în toate cinematografele din România începând de astăzi și dacă nu te-ai prins până acum, da, ți-l recomand.