Fiji – Micul paradis exotic din Pacific

Azi am visat mai mult. Poate pentru că am văzut soarele și deși e iarnӑ ȋn toatӑ regula, afară pare că se apropie primăvara. Apropos, bine v-am regӑsit ȋn 2016! Articolul de astӑzi vreau să-l dedic tuturor celor care cӑlӑtoresc de fiecare datӑ cu trupul, dar mai ales cu sufletul. Gȃndurile mele de azi au zburat cӑtre un o insulӑ-paradis. Cӑtre oameni cu zȃmbete pe buze, cu picioare dezmierdate de nisip fin și fețe mȃngȃiate de razele soarelui, cu ochii ȋncȃntați de peisaje romantice și culori calde, de șoaptele valurilor, de zilele ȋnsorite ale verii, umbrite doar de palmieri. La malul Oceanului Pacific.

Care este prima destinație la care vӑ gȃndiți, dupӑ descrierea fӑcutӑ? Dacӑ veți privi imagini din Insulele Fiji, veți realiza cӑ micul colț de rai, construit deja ȋn minte, este identic cu cel din fotografii. Fiji este o țarӑ insularӑ pierdutӑ ȋn albastrul Pacific, cu o vegetație luxuriantӑ și nenumӑrate pӑduri tropicale. Cultura acestui stat este o combinație de tradiții autohtone Indiano-Europene care reușesc sӑ atragӑ foarte ușor turișți de prin toate colțurile lumii, pasionați de inedit. Un alt plus este climatul tropical-maritim, vremea frumoasӑ permițȃnd turiștilor sӑ se bucure de soare pe tot parcursul anului. Perioada recomandatӑ ȋnsӑ este ȋntre lunile mai-septembrie, cȃnd vȃntul adie ușor, precipitațiile sunt rare, iar temperaturile sunt ȋn jur de 30 grade Celsius.

În aceastӑ destinație puteți merge și pentru practicarea sporturilor nautice precum snorkeling-ul sau scuba-diving. Preferatele mele rӑmȃn ȋnsӑ excursiile cu vaporașul pe apele liniștite și limpezi care oferӑ panorame rupte parcӑ din basm, animate de dansul delfinilor prietenoși. Relaxarea poate continua și la “bordul” unei bӑrcuțe, la pescuit

Ce ȋnseamnӑ viața de noapte ȋn Insulele Fiji? Mai degrabӑ plimbӑri romantice la apus de soare, petreceri pe plajӑ sau restaurante cu muzicӑ bunӑ și liniștitoare. Deși nu veți petrece seri nebune din care sӑ vӑ treziți tatuați pe fațӑ sau mahmuri, cu siguranțӑ veți profita de liniștea insulei, de rӑcoarea orelor 22.00 sau de peisajele oferite.

Ofertele cӑtre destinația Fiji diferӑ ca și preț, ȋn funcție de perioadӑ, iar cu puțin noroc, dacӑ prindeți o promoție la biletele de avion, pachetele devin decente. De reținut este faptul cӑ pentru o astfel de vacanțӑ exotic puteți cӑlӑtori fӑrӑ vizӑ, doar ȋn baza unui pașaport valabil (6 luni).