Toamna se numără festivalurile

Dirty Shirt, trupa de moroșeni care smulge aclamații la fiecare concert

Exuberanța verii s-a dus, dar nu și spiritul distracției. Toamna vine cu o ofertă îmbelșugată de festivaluri și concerte pentru toate gusturile și pentru toate bugetele, inclusiv ale celor cu buzunarele scuturate intens pe la evenimentele anotimpului care numai ce s-a terminat. Concerte-maraton sunt planificate în cele mai importante orașe ale României, dar și prin locuri pitorești ale Europei. Dacă ficatul și portofelul vă mai țin, acum e momentul să vă decideți unde să vă luați prietena sau prietenii pentru o toamnă cu muzică selectă. Mai jos, iată ce evenimente ne-au atras nouă atenția.

Media Music Awards 2016 – Sibiu, 15 septembrie

Ești un împătimit al hiturilor din FM? Perfect! Atunci Sibiul este locul ideal unde să-ți îndrepți pașii la jumătatea acestei luni. Singura gală de premii muzicale din România organizată în aer liber, unde distincțiile sunt acordate în funcție de expunerea pe radio-TV a artiștilor, va fi ținută în Piața Mare. 40.000 de fani sunt așteptați la evenimentul pe care televiziunea de stat îl va transmite în direct pe micile ecrane și online. Lora și Connect-R vor fi gazdele spectacolului, pe a cărui scenă vor urca Andra, Smiley, Delia, Holograf, Carla’s Dreams, Connect-R, Alina Eremia, Lora, Feli, Faydee, Voltaj, Puya, Guess Who, Grasu XXL, Dorian Popa, Lidia Buble, Amira, What’s Up, Vescan, Florin Ristei, Jo, Randi, Mihail, Sore, Corina, Deepcentral, Dj Sava, Maxim, Adrian Sina, Amna și Robert Toma.

Carla's Dreams, cavalerii Sith ai muzicii de peste Prut
Carla’s Dreams, lorzii Sith ai muzicii de peste Prut

 

We Are Rocking the City – Cluj-Napoca, 23-25 septembrie

Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va fi, pentru trei zile, epicentrul unui fenomen care va zgudui pământul mai ceva decât falia seismică de la Vrancea. Este vorba despre „We Are Rocking the City”, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție. Pe scena din inima Transilvaniei vor urca trupe din România, Republica Moldova, Canada și Ungaria. Iată și lista: Alternosfera, Firma, Dirty Shirt,  Basska, Fluturi pe Asfalt, Ozone Mama (HU), Perihelion (HU), Implant pentru refuz, Ossific (CAN), Costi Camarasan Band, Kazah, Ska-nk, Guerillas, Negura Bunget, Kumm, The Kryptonite Sparks, Sonic Distillery.

The Kryptonite Sparks în concert
The Kryptonite Sparks în concert

 

Full Moon Live – București, Arenele Romane, 16 septembrie

Pentru o seară pop-rock, indie și alternative, lăsați totul și dați fuguța la Arene, unde capul de afiș îl țin artiști cu povești de viață la fel de palpitante ca activitatea lor scenică. De exemplu, LP a compus în SUA melodii pentru Rihanna, Christina Aguillera și Cher, dar s-a lansat pe scena internațională cu hitul „Lost on You”, apărut în iunie 2016. Tot ca headliner figurează și Asaf Avidan, un israelian cu origini românești, îndrăgit în special de amatorii genului acustic.

LP va oferi un recital la Full Moon Festival
LP va oferi un recital la Full Moon Festival

 

Goran Bregovic – 30 septembrie, București, Arenele Romane

Vremea țiganilor se întoarce la finalul lunii, când Goran Bregovic, alături de Wedding and Funeral Orchestra, figurează la loc de cinste pe afișul festivalului „Baro Foro”, sintagmă ce ar însemna, în limba romani, „Marele Oraș”, care, în cazul de față, ar putea fi chiar Micul Paris. Născut în Bosnia, Bregovic se declară de etnie „iugoslav” și este considerat unul dintre nostalgicii țării care cândva pentru români însemna Occidentul cel mai aproape de casă. Festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar în deschiderea marelui artist internațional va concerta ansamblul The Zuralia Orchestra.

Goran Bregovic sau spiritul iugoslav într-o lume fără Iugoslavia
Goran Bregovic sau spiritul iugoslav într-o lume fără Iugoslavia

 

Corul Armatei Roșii – Constanța, 8 octombrie/București, 9 octombrie

Tot din lumea slavă, dar mai de la Răsărit, Ansamblul „Alexandrov”, cunoscut și drept Marele Cor al Armatei Roșii, va executa o dublă lovitură în numai 24 de ore. Va susține un spectacol la malul mării, în Constanța, pe 8 octombrie, și un altul chiar în inima Bucureștiului, la Sala Palatului, în ziua următoare. Artiștii în uniformă au pregătit un recital din care nu lipsesc șlagărele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dintre care putem enumera Kalinka, Războiul Sfânt (Священная война) și Katiușa. Piesa de rezistență, însă, o reprezintă adaptarea corală a unor hituri internaționale, semnate de formațiile Queen și the Beatles.

Tovarășii de la Răsărit, Marele Cor al Armatei Roșii
Tovarășii de la Răsărit, Marele Cor al Armatei Roșii