Femei pentru “dummies”

Sunt tot felul de cărți pe lumea asta: Milionar în 10 zile; Secretul abdomenului perfect; Cum să vorbești în public fără să deschizi gura (folosind Limbajul corpului :))) )

Dacă toate și-ar face treaba ar trebui să vedem pe stradă numai milionari cu abdomen perfect vorbind maselor. Stai puțin! Nici n-am mai avea mase! Poate doar niște demonstrații pașnice, un lanț uman de limuzine. Marșul milionarilor plictisiți că au aflat tot ce le trebuia în viață din trei cărți. Nu. Nu se poate asta.

S-ar putea să sune un pic misogin, dar așa cum nu poți să înveți totul despre viață din trei cărți, nu poți să înțelegi mare lucru despre femei din trei relații. Îmi place foarte tare ideea de iubiți din liceu, care au rămas împreună până la nunta de aur și mai trăiesc și acum fericiți ca-n povești. Dacă n-or fi murit.

Cunosc asemenea relații. Mai precis două. Dar pe măsură ce vorbești cu bărbații în cauză, obligatoriu la un pahar de vin ca să îți spună adevărul, afli că acea poveste singulară nu a fost nici ea o singură dragoste. Pentru că fata din liceu nu a mai fost tânăra din facultate și nici femeia în plină ascensiune profesională. După care s-a schimbat în mamă și așa mai departe. Practic ei au avut norocul să se schimbe enorm ca oameni, dar să se reîndrăgostească tot în aceeași formulă. E al dracului de greu. Acești oameni sunt excepțiile de la regulă.

Noi, bărbații obișnuiți, care vorbim fără probleme două ore despre un cap de bară și două bascule la mașină, ne trezim să ne bâlbâim în cele două secunde când vrem să spunem ceva interesant unei fete.

Alegem un costum în cinci minute, dar stăm o jumătate de oră să ne decidem ce flori să-i luăm. Ajungem oriunde fără să deschidem Google Maps, dar avem nevoie de un gps pentru femei ca să putem răspunde la întrebarea: Încotro se îndreaptă relația noastră. Urăsc întrebarea asta! Știi de ce? Pentru că orice bărbat sincer va răspunde: NU ȘTIU.

Știu ce vreau, nu știu ce se va întâmpla.

Uite, eu știu că o să ne întâlnim aici și peste o săptămână să vorbim ca de la bărbat la bărbat. Nu despre femei, asta e simplu. Despre relații, aici e un pic mai complicat.

Nu. Nu există o carte Women for Dummies și nici eu nu încep o serie care să ofere asta. Pentru că nicio femeie nu vrea dummies. Toate vor bărbați. De preferat unii care să le înțeleagă. Și o să vedem împreună cât de mare e diferența între un bărbat care înțelege o femei și unul care ascultă de ea.