Expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza la Art Safari 2019

Astăzi, 27 septembrie 2019, începe cea de-a șasea ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari. Ca în fiecare an, expoziția aduce în atenţia publicului artă de patrimoniu, instalații, artă contemporană, performance-uri, ateliere pentru copii și tururi ghidate.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Art Safari este conceput sub forma unui muzeu temporar ce găzduiește pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați cea mai mare expoziție dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și o expoziție dedicată artei contemporane, iar publicul va putea admira sculptură de la 1800 până în 2019. Arhitectul Attila Kim este cel care semnează pavilionul expozițional, el fiiind comisarul României la Bienala de Veneția – edițiile 2016 până în prezent.

Una dintre noutățile evenimentului este pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curator fiind Zoltán Soós. Expoziția va găzdui lucrări de Nicolae Tonitza axată în special pe universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist. Pavilionul Central va găzdui, în premieră, o expoziție concepută și realizată ca o privire antologică și analitică asupra sculpturii din România, în perioada 1800-2019. 

Pavilionul Super-Contemporan poartă anul acesta numele „Young Blood. Arta timpului tău”, curator Mihai Zgondoiu, radiografiază și evidențiază noul val de artiști aflați la început de carieră și cuprinde instalații interactive de video-mapping, de artă, intervenții site-specific, print experimental, artă media, obiect/sculptură sau performance.

Ca în fiecare an, evenimentul are și un program dedicat copiilor, Art Safari Kids 2019. Ateliere interactive de pictură pe pânză, ateliere de sculptură, ilustrație în pasteluri cretate, atelier de bandă desenată și multe alte surprize. În plus de asta, specialiștii Art Safari invită publicul să descopere și să se bucure de expozițiile din cadrul evenimentului  prin intermediul tururilor ghidate care aduc în atenția publicului poveștile lucrărilor și artiștilor prezenți în expoziție.

Așa cum spuneam, evenimentul începe astăzi, 27 septembrie 2019 și se încheie pe 6 octombrie 2019. Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri și duminică de la 12:00 la 21:00, iar sâmbăta până la ora 23:00. Tururile ghidate de noapte se desfășoară vinerea de la ora 22:00 până la ora 01:00. Prețul biletului pentru o zi este de 35 de lei, abonamentul costă 60 de lei, iar studenții, elevii și pensionari au reducere de 50%.