Evanghelia Gaming-ului | Războiul consolelor Ep. 1

Acum ceva timp, boșii de la Sony PlayStation au găsit de cuviință să ne anunțe că generația actuală de console va fi sprijinită pentru încă trei ani. În aceeași maniera, la E3, Microsoft a lansat în eterul informațional că deja lucrează la următorul Xbox. Sincer să vă spun, pe mine m-a amuzat goana asta după noile generații. Mai ales în era actuală când nici bine nu am terminat cu gama actuală PlayStation 4 și  Xbox One.

Uite așa mi-am adus aminte de timpurile străvechi în care eram la facultate și învățam de zor…cele mai noi știri din industria gaming-ului, bineînțeles. Anul în discuție era 2013 și zvonurile unei generații viitoare de platforme de gaming, altfel numite next-gen, au început să inunde site-urile de pe net.

PlayStation 3 și Xbox 360 erau deja cu un picior pe ușă și scorul era extrem de strâns. Pe lângă inovațiile de la lansare în cazul Microsoft și redresarea fenomenală în cazul Sony, au mai fost amănunte pe care le-am lăsat nespuse în videoul complet. Ca de exemplu, Kinect, care a fost o sursă de distracție copioasă, dar cu viață anevoioasă ce s-a terminat subit acum ceva timp. În tabăra japoneză cu albastru am avut parte de PlayStation Move. Acele controllere cu bile „fermecate” în capăt care puteau fi scanate în 3D, în timp real de către camera PS EYE.

Acum știu că e imposibil să împac pe toată lumea, așadar m-am focusat pe inovațiile care au revoluționat industria și schimbările de situație la care nimeni nu se aștepta. Și fiindcă Nintendo e mereu pe treaba lui, ca să mă exprim așa, am spus că nu are loc în această poveste greacă de tragedie, despre marele război al consolelor dintre Sony și Microsoft.

Te las cu materialul de mai jos și ai să înțelegi mai bine la ce mă refer.