Este femeia oglinda bărbatului?

Am tot văzut în ultima perioadă bărbați foarte mișto. Mai ales mișto îmbrăcați. Cu ținute nu foarte studiate, dar frumoase, relaxate. Femeile de lângă ei, în schimb, erau îmbrăcate… urât. Scuzați sinceritatea!
Nu știu ce fel de exemple să vă dau, dar sunt sigură că cei mai mulți dintre voi (și bărbați, și femei) observă asemenea discrepanțe într-un cuplu. Ce încerc să înțeleg? Cum se face că un bărbat care se îmbracă bine și arată îngrijit, din cap până în picioare, o lasă pe cea de lângă el să iasă îmbrăcată de parcă a fost luată prin surprindere de ieșirea cu pricina. Șosetele prea lungi pentru o pereche de teniși, o rochie necălcată, pantofii prăfuiți, nu mai zic de părul total nearanjat. Așadar, total nepotrivită cu ansamblul de mai sus. Da, am văzut asta. Și nu arată prea bine.

Și să nu îmi spuneți că voi căutați, mai degrabă, femeile care sunt gentile, blânde și dornice să ofere cât mai multă iubire. Asta cu frumusețea nu vă pasionează?

Dacă voi aveți un minim de bun gust și de cultură vestimentară, nu vi se pare că prietena voastră e îmbrăcată puțin anapoda? Variantele sunt două, ambele foarte grave.

Prima e că nu vă interesează. Total greșit! Dacă ele au grijă de voi, de ce nu aveți și voi grijă de ele? Mai pe românește, de ce nu-i spuneți, diplomat sau pe șleau, că se îmbracă urât. Sau nepotrivit. Credeți-mă că nici voi nu mai arătați la fel de prezentabil lângă jumătatea voastră totally out of style.

A doua variantă este că vi se pare că ieșiți voi mai frumos în evidență dacă ea e rățușca cea urâtă a petrecerii. De ieșit în evidență ieșiți, vă asigur. Dar nu în sensul bun.

Aceeași teorie e valabilă și pentru doamne, dar în cazul lor mi se pare și mai gravă situația. Ce credeți voi despre o femeie, a cărei garderobă poate face invidioasă orice fashionistă, atunci când apare la brațul unui bărbat îmbrăcat anapoda? Da, pantalonii ridicați peste buric intră aici. La fel și tricourile băgate în pantaloni, sau cămașa bufantă, pantalonii prea lungi sau prea scurți, sacourile prea mari și toate combinațiile greșite de culori cu care da, am văzut foarte mulți bărbați.

Și la voi, problemele sunt aceleași. Ori nu vă interesează, ori vreți ca toate privirile să stea asupra voastră.

Dacă auziți un dialog de genul “O vezi p-aia cu rochia X? Da, e foarte frumoasă. Stai să-l vezi p-ăla cu care a venit!“, să știți că despre voi e vorba. Și nu cred că astfel de dialoguri ați vrut să stârniți când v-ați pus… rochia X.