Electric Castle 2018

Pe 18 iulie se dă startul petrecetrilor din Cluj, odată cu începerea festivalului Electric Castle. Pentru cei care nu sunt încă familiarizați cu evenimentul, este vorba despre acel moment din an în care indiferent de ce anunță meteorologii… plouă. Da, ploaia și nămolul au devenit cumva simbolul festivalului, însă asta nu îi împiedică pe participanți să se distreze. Ba din contră. Noi am fost anul trecut și tare mult ne-a plăcut. 

Electric Castle 2018

Evenimentul care se desfășoară la Castelul Banffy, în Comun Boțida, îmbină un line-up variat din mai multe zone muzicale cum ar fi indie, rock, raggae, hip hop și multe altele. În plus, festivalul îmbină tehnologia cu patrimoniul și cultura, iar organizatorii și-au propus să folosească o parte din banii încasați în renovarea castelului care în momentul de față se află într-o stare avansată de degradare. Deși de la începerea festivalului s-au făcut o mulțime de reparații, castelul necesită renovări de amploare extrem de costisitoare. Însă, este o dovadă clară că tinerii și organizatorii nu se gândesc doar la distracție și consum, ci și la patrimoniu și la lucrurile care contează.

Printre primele nume confirmate pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului Electric Castle 2018, se află Damien Marley,  Netsky, Wolf Alice, London Grammar și Valentino Khan. 

În plus, standardul după care se desfășoară evenimentul de anul acesta este cel al toleranței zero față de orice fel de agresiune. Pentru aceasta organizatorii lansează o linie telefonică specială la care pot fi sesizate incidentele petrecute în spațiul festivalului. De asemenea, participanții se pot implica prin donații către o organizație neguvernamentală ce derulează programe de prevenție. Campania își propune conștientizarea publicului față de agreiune și prevenirea acesteia, indiferent de gravitatea ei. Deși în cele cinci ediții de până acum nu s-au înregistrat incidente majore, organizatorii vor să fie siguri că nici un fel de agresiune, indiferent de gravitatea ei, nu trece neobservată. 

Mai multe detalii despre cea de-a șasea ediție Electric Castle, bilete, dar și despre campaniile speciale și alte informații le poți accesa site-ul oficial.