Cum să ai un organism puternic

Zilele trecute vorbeam despre răceală și despre cât de important este consumul zilnic de Vitamina C, cel mai puternic antioxidant și imunizator pentru organismul nostru. Și ca să nu ajungem în faza de nas înfundat, gât inflamat, strănuturi și nopți nedormite, hai să vorbim puțin despre imunitate și importanța ei.

Se știe că în perioada anotimpurilor de tranziție apar cele mai multe viroze, iar imunitatea este scăzută după un sezon cu temperaturi extreme. Deși vrem să credem despre noi că suntem de fier și nu răcim imediat, nu este chiar așa. Știi cum se spune: “Cu cât ești mai mare, cu atât cazi mai tare”. O simplă gripă te poate da peste cap, așadar, nu-i nici o tragedie să iei ceva vitamine și să fii un pic atent la stilul tău de viață.

Vremea rece este deseori asociată cu apariția răcelii sau gripei. Chiar dacă gripa poate fi mai mult întâlnită în anotimpul rece, temperaturile scăzute nu sunt factori declanșatori ai gripei. Singura modalitate de a contacta gripa este prin expunere la virusul gripal. Mulți oameni presupun că odată cu încheierea simptomelor de gripă, nu mai pot contacta gripa la scurt timp după însănătoșire. Greșit, se pare. Infecțiile cu virusurile care pot provoca gripa pot reapare de mai multe ori într-un timp scurt. Miturile despre gripă sunt multe și nu neapărat corecte, prin urmare, nu trebuie să vă ghidați după ele.

INFO5

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de agenții patogeni, adică virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule si anticorpi al cărui rol este să asigure protecția împotriva agresorilor. Prin urmare, un organism sănătos înseamnă un sistem imunitar puternic. Pentru asta trebuie să respecți minime reguli de bază: mănâncă o dietă echilibrata, bogată în legume și fructe, fă mișcare 2-3 pe săptămână, renunță la fumat, dormi 7-8 ore pe noapte, fă un set de analize medicale la început de primăvară și dacă este nevoie ia în considerare și suplimentele.

SOLGAR recomandă, în această perioadă, Echinaceea împreună cu Vitamina C. Echinaceea este recunoscută pentru eficiența ei în stimularea imunității și prevenirea infecțiilor virale: răcelilor, gripei, a infecţiilor tractului respirator superior, hepatitelor, infecţiilor genito-urinare şi a altor boli. Pe lângă asta mai are și acțiune antiseptică, antibacteriană și cicatrizantă și se găsește sub diferite forme eficiente în egală măsură.

VitaminC_500MG_100Vegetable_Capsules_3260_PIC