Ce urmează să purtăm în sezonul următor. Tendințe toamnă/iarnă 2016

Marile case de modă și-au prezentat, ca de obicei, colecțiile de toamnă-iarnă 2016/2017 încă din primăvară. Am „tras” cu ochii peste majoritatea atunci când au apărut dar cum sezonul cald urma să înceapă nu le-am dat prea multă atenție. Acum, că vara este pe final, a venit timpul să le analizez cu mai multă atenție și să văd ce urmează să purtăm.

Cum stă treaba cu trendurile?

Ca să rezum, schema este următoarea. Firmele de forecasting întocmesc pachete vizuale de previziune, casele de modă le cumpără iar apoi le implementează în colecțiile lor. Retailer-urile fast-fashion și restul industriei le preiau și ei foarte rapid, așa că, mai devreme sau mai târziu, vrei sau nu, ești „la modă” și porți ce stabiliesc specialiștii din fashion forecasting. Și asta indiferent că te îmbraci de la marile case de modă, din mall sau de la buticuri.

wgsn_trend_cavaleria.ro

Spre exemplu, așa arată o previziune de culori și texturi pentru primăvara-vară 2017 și una pentru toamnă-iarnă 2018.

Ce este fast-fashion?

Branduri precum cele care fac parte din grupul Inditex (Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Stardivarius, Bershka) sau H&M și COS, sunt retaileri fast-fashion. Adică apelează la strategia de coolhunting în care analizează toate creațiile marilor case de modă și aleg lucrurile pe care le consideră viitoare trenduri dominante, le produc iar în scurt timp le pun în vânzare.

Trenduri toamnă-iarnă 2016/2017

Analizând majoritatea colecțiilor de toamnă-iarnă 2016/2017 am găsit mai bine de 20 de trenduri majore. Am ales să vă arăt doar câteva dintre cele care cred eu că vor domina vitrinele și rafturile magazinelor în scurt timp.

anii_70_trend_cavaleria.ro_2016
Anii ’70 – Burberry, Roberto Cavalli, Gucci

 

patch_cavaleria.ro_trend_2016
Patch-uri – Dries Van Noten, Versace

 

cavaleria.ro_trend_2016_metalic
Culori metalice – Astrid Andersen, Calvin Klein Collection, Versace

 

geci_brodate_cavaleria.ro_trend
Jachete brodate – Roberto Cavalli, Dries Van Noten, Gucci

 

albastru_blue_sky_trend_2016_cavaleria.ro
Albastru ca cerul – Versace, Ami, MSGM

 

cavaleria.ro_trend_2016
Geci pufoase – Ami, Raf Simons

 

militar_trend_2016_cavaleria.ro
Stilul militar – Alexander McQueen, Balmain, Burberry

 

CONCLUZIE

Trendul sporty relaxat din primăvară și vară se continuă și în sezonul rece. Jachetele sport, bomber, pantalonii joggers și pantofii sport vor fi în continuare la mare căutare. De asemenea, patch-urile și jachetele matlasate vor fi cu siguranță în toate vitrinele.

Cum spuneam, acestea sunt trendurile pe care casele de modă le-au gândit pentru acest sezon. În scurt timp vom vedea în magazine colecțiile de toamnă/iarnă și cu siguranță le vei regăsi și pe acestea. Sau mici influențe din acestea. Unele nu vor fi atât de prezente iar altele vor deveni emblematice pentru această toamnă. Rămâne de văzut care va fi trendul dominant dar și must have-ul sezonului. Poți alege să urmărești un trend sau poți alege să combini după bunul plac și să îți creezi propriul stil. Ai de unde alege. Trebuie doar să îți folosești imaginația și să ai un pic de curaj să experimentezi.