Video – Povestea extremă a raliului Dakar

Considerat unul dintre cele mai grele trasee din lume, circuitul Dakar se află în 2018 la cea de-a patruzecea ediție. Primul start al competiţiei sinonime cu performanţa în condiţii aprige a fost dat în anul 1978, la ideea sportivului francez Thierry Sabine. El plecase prin Sahara cu motocicleta, dar a reușit să facă o boacănă și s-a pierdut în deșert. Când a avut norocul să revină la civilizaţie şi să fie salvat, amatorul de adrenalină a zis că n-ar fi rău să o pună de un raliu printre nisipuri. Așa a luat naștere competiţia Paris-Dakar.

Numele concursului este dat de orașul ce a găzduit prima linie de finish a competiției, Dakar, capitala Senegalului. De atunci și până în 2008 toate au mers strună, doar punctul de plecare ce s-a mai schimbat. Un an mai târziu, întreaga competiție s-a mutat în America de Sud, pentru că Africa era năvălită de atacuri teroriste. Iar în 2018, raliul a aliniat la start 337 de vehicule ce au avut misiunea să străbată aproape 9.000 de km prin macadam. 

Dacă ți-am deschis apetitul pentru adrenalină și pentru senzații extreme, iată mai jos un clip în care vorbesc pe larg despre cea mai grea cursă din câte există: Dakar.