Cum să arzi mai multe calorii în această perioadă

Vin sărbătorile, vin! Sau ia pastila minune care desfundă ficatu` și te lasă să bagi și mai multe sarmale în tine. Dar, o dată ce tragi bilanțul de active și pasive după 3 ianuarie o să vezi că ai strâns câteva kilograme în plus. Și-s alea urâte care se adună în zona pe care noi o numim, tradițional, burtă.

Și vrei să slăbești repede și eficient. Ce faci? Exerciții. Dar, dacă le lucrezi un pic mai atent te ajută să arzi și mai multe calorii, care implicit înseamnă și mai puțină grăsime în corp, deci o să fi mai sănătos și frumos pe termen lung.

Cum să arzi mai multe calorii

Studiază-ți corpul

Și nu mă refer să stai dezbrăcat în fața oglinzii și să te uiți cu lupa, ci să te folosești de aparatele de cântărit din sălile de fitness. Îți pot spune totul despre tine. Masele musculare, dacă brațele și picioarele sunt simetrice dar și mai important metabolismul bazal, adică de câte calorii are nevoie corpul tău pentru funcțiile de bază, așa cum este și respiratul. La mine, la 1.85m și 70 de kilograme, corpul meu cere 1780 de calorii, orice mișcare fac în plus peste zi se adaugă la acest consum. Așadar, dacă alegi să mergi pe jos mai mult, o stație de metrou în plus, să nu-ți mai fie lene să mergi până la magazin, ajungi la 2500 lejer. Dacă “inputul“ e mai mic, începi să slăbești.

Mai multă grade pe bandă

În primele 2-3 luni de sală, până când am început să-mi găsesc o formă de doamne-ajută, antrenorul mă punea pe bandă la înclinație de 11 grade la viteză de 5.5 km/h. E mai puțin obositor decât alergatul dar pui suficientă presiune pe mușchii picioarelor și-n același timp inima ta nu urcă “sus în ture“, și altfel încurajezi arderea grăsimilor. Altfel, dacă ești deja în stare să alergi, apelează la înclinație. Fiecare grad înseamnă 10% mai multe calorii arse.

Cum să arzi mai multe calorii

Ascultă muzică

E un motiv pentru care auzi bubuială în sălile de fitness. Nicio melodie nu e pe gustul meu dar ați văzut cât de bine se pupă ritmul cu repetările? Sau cu fiecare pas făcut pe bandă? Muzica, mai ales dacă asculți genul tău preferat în căști te ajută să reziști cu până la 20% mai mult și asta înseamnă și ardere mai mare. Ia-o ca pe-un dopping sănătos. Multe maratoane din afară încep deja să interzică muzica.

Bea multe lichide

Și apa rece, în special. Studiile făcute pe sportivi de performanță arată că sportivii care consumă apă foarte rece sunt cu 25% mai rezistenți. Asta însemnă că poți să susții mai mult efort, pe o perioadă mai lungă de timp.

Și nu uita să zâmbești. Nu trăi experiența din sală ca pe o povară. În timp, corpul tău va începe să crească și să capete contur. Ah, și mușchi mai mari înseamnă că metabolismul bazal va fi mai bun. Deci o să arzi și mai multe calorii stând degeaba.