Cum îţi pregăteşti locuinţa pentru musafiri

Pentru câteva zile anual, viaţa ta tumultoasă de burlac este dată peste cap de musafiri, fie că ei sunt rude cărora li s-a făcut dor de tine sau prieteni veniţi la nu ştiu ce eveniment. Îţi convine, nu îţi convine, e în avantajul tău să fii o gazdă plăcută iar locuinţa ta să fie primitoare. Nu ştii când vei avea şi tu nevoie de un pat cald, că tot au început să apară diverse festivaluri şi nu merită să le ratezi doar pentru că sunt în alte oraşe. Pentru a-ţi impresiona plăcut musafirii trebuie să îţi pregăteşti puţin locuinţa, însă nu este nevoie de un efort supraomenesc sau de cheltuieli suplimentare, ci doar de atenţie şi grijă pentru nevoile celor pe care îi acomodezi.

Curăţenie serioasă

musafiri

Poate că pe tine nu te deranjează puţină dezordine, numind-o afectuos ‘haos studiat’, dar musafirii tăi vor fi confuzi dacă se vor împiedica de diverse obiecte ‘aranjate’ după uşă sau de hainele de pe fotoliu. Începe prin a pune toate lucrurile la locul lor şi abia după ce ai terminat de ordonat, apucă-te să aspiri, să ştergi podelele şi obiectele de mobilier. Cu ocazia acestei curăţenii, poţi să mai scapi şi de diverse obiecte inutile, iar pe altele să le sortezi şi să le depozitezi în coşuri, cutii sau sertare. Acordă o importantă deosebită camerei în care îţi vei găzdui vizitatorii şi ai grijă ca totul să fie în ordine, iar toate suprafeţele să strălucească de curăţenie. Nu neglija nici bucătăria sau baia, căci musafirii tăi sigur vor avea drum şi pe acolo şi nimeni nu vrea să folosească pahare murdare.

Pregăteşte spaţiul

După ce ai terminat cu ordinea şi curăţenia, trebuie să te gândeşti la musafirii tăi şi la necesităţile lor. Ce cameră ar fi mai potrivită pentru ei? De cât spaţiu au nevoie? În primul rând, trebuie să pui o lenjerie de pat curată şi de bun gust, iar patul trebuie să fie pregătit atunci când ajung vizitatorii. Nu uita să laşi în baie sau pe pat şi câte un prosop pentru baie şi unul de mâini pentru fiecare invitat. Ţine cont de faptul că musafirii tăi vor avea nevoie de spaţiu pentru a-şi pune hainele şi micile obiecte de toaletă, aşa că eliberează o zonă a dulapului şi câteva sertare pentru ei. Ar fi indicat ca şi în baie să le faci puţin spaţiu pentru parfum, cosmetice şi diverse alte nimicuri.

Răsfăţ planificat

musafiri

Dacă vrei să îţi uimeşti musafirii, surprinde-i cu câte un mic pacheţel de bun venit, în care să le oferi câteva produse mini de toaletă, pe care mai mult ca sigur le-au uitat acasă. În cazul în care aceste persoane sunt foarte speciale pentru tine, poţi alege săpunuri realizate manual sau chiar bomboane de ciocolată, dar asta ţine de tine şi de ce impresie vrei să laşi. Totuşi, trebuie neapărat să te asiguri că ai suficiente băuturi în casă, de la apă şi sucuri până la cele alcoolice, pentru că nimeni nu vrea să rătăcească pe străzi la trei dimineaţa. E bine să ţii cont şi de preferinţele sau necesităţile alimentare ale celor care vin şi să te pregăteşti ca atare.

Nu este uşor să îţi dai viaţa peste cap pentru câteva zile, dar parcă e chiar plăcut efortul atunci când te gândeşti că urmează să îţi vezi prietenii sau rudele. Puţină curăţenie şi planificare îţi vor uşura viaţa şi te vor ajuta să faci o impresie bună. Ca să le faci şederea mai plăcută, şi mai simplă pentru tine, pregăteşte-ţi din timp locuinţa şi bucură-te de momentele frumoase petrecute împreună.